Spokojenost není na místě. Musíme posílit, míní trenér U15 Jaroslav Polášek

Sezonu v České divizi žáků U15 odstartoval Písek vysokou výhrou se Střešovicemi, ale jak se v konečném účtování ukázalo, byl to pohříchu jediný tříbodový zisk za celý podzim. Tým trenéra Jaroslava Poláška sice na hřišti vyloženě nepropadal, avšak ve vyrovnaných zápasech většinou tahal za kratší konec. Utržil devět porážek a přezimuje s pouhými čtyřmi body předposlední.

Hodnocení podzimu asi nebude znít lichotivě, že?
Když se podíváme na naši bilanci (1x výhra,1x remíza, 9x prohra), musíme jej hodnotit jako velmi neúspěšný. Po letní přípravě jsme si připouštěli určité problémy a ty se naplnily. Kádr 22 hráčů je počtově nadstandardní. Na druhou stranu drtivá většina má pohybové problémy a s míčem se tyto nedostatky ještě prohlubují. Do toho zasahuje také přístup a zdravotní stav. Přesto jsme se snažili o kombinační hru od brankáře, kterou považujeme za cestu, hráči získávají sebevědomí a vysoký presink na obranu soupeře. Ne pokaždé se nám to dařilo, ale cíl je nehledat řešení jenom v nakopávaných míčích a pasivitě.

Jak se vedlo jednotlivým hráčů?
Držákem týmu byl Luboš Šimeček, který nechyběl ani minutu a navíc z pozice stopera byl s pěti brankami naším nejlepším střelcem. Předpoklad k tomu, aby patřili mezi tahouny týmu, mají Schánělec a Hynek. Bohužel z různých důvodů nám v mistrovských zápasech několikrát chyběli.

Určitě najdete nějaké klady na nevydařeném podzimu.
Spokojenost není na místě, ale přesto nás potěšilo, že kluci ve všech duelech bojovali a v některých fázích dokázali soupeře kombinační hrou dostat pod tlak. Poděkování patří i za to, že kluci bojovali na třech frontách - v naší soutěží, za B-tým st. žáků v 1. A třídě a také v KP ml. dorostu.

Na čem budete muset nejvíc zapracovat?
Největší problémy jsme měli v útočné fázi. V několika utkáních jsme mohli strhnout výsledek na naši stranu, ale nedokázali jsme proměnit ani ty nejvyloženější příležitosti. Bohužel jsme nedokázali nahradit Davida Šátavu, který v létě odešel do budějovického Dynama.

Co vás čeká během zimní přípravy?
Přípravu na jarní část zahájíme 3. ledna tréninkovou jednotkou na naší umělé trávě. V lednu se zúčastníme halového turnaje ve Žďáru nad Sázavou a v Plzni. V únoru pojedeme na soustředění do Sušice. V přípravném období máme naplánováno devět přípravných utkání.

Plány do druhé půlky sezony budou asi jasné.
Do jarní části půjdeme s cílem posílit tým o hráče, kteří nám pomohou zkvalitnit hru a posunout tým do vyšších pater tabulky.

Napsal Michal Průcha, foto Jan Škrle