Start přípravy. Z budějovického Dynama přichází trojlístek hráčů

Úderem 17 hodiny už seděli v kabině třetiligového A-týmu FC Písek všichni hráči. Pár omluvenek trenéru Milanu Nouskovi sice dorazilo, ale jinak byl tým po měsíční pouze zase pohromadě a mohl vyrazit na „umělku“ k úvodnímu tréninku.

Původně přitom realizační tým uvažoval, že vzhledem k délce přípravného období začnou s tréninkem až příští týden. „Plzeňská Viktoria nás požádala o sehrání přátelského zápasu již 8. ledna, a proto začínáme s trénováním o týden dřív, abychom byli připraveni,“ vysvětluje dřívější start trenér Milan Nousek.

Vánoce byly pro píseckého kouče v jistém smyslu netradiční. V březnu minulého roku se totiž stal otcem a vánoční svátky tak dostaly pro rodinu Nousků nový rozměr. „Všechno se točilo kolem dcerky Lindy, ale samozřejmě je ještě příliš malá na to, aby se radovala z Vánoc. Příští rok už to asi bude jiné,“ směje se trenér.

První trénink měl spíš seznamovací charakter. „Kluci se zase po delší době seznámili s míčem a s hřištěm, aby byli připraveni znovu naskočit do tréninkového procesu,“ říká Nousek.

Budějovické posily

Mužstvo bude trénovat pětkrát v týdnu a v sobotu bude hrát zápasy. Neděle budou pro hráče volné. Trenérovi se budou hlásit rovněž tři nové tváře. Jde o mladé fotbalisty z Dynama České Budějovice. Konkrétně se jedná o obránce Dominika Maška (19) a Michala Němečka (18), a záložníka Christiana Velikého (18), kteří nastupovali v divizní rezervě.

Ofenzivně laděný Slovák Veliký stihl projít po návratu z Anglie Slavií Praha, kde byl posledních šest let, krátce Košicemi a posledně béčkem Baníku Ostrava.

„Zatím se mi omluvil jen Dominik Mašek, který má nějaké žaludeční problémy a zapojí se až ve středu. Jinak bychom měli být na prvním tréninku v kompletní sestavě. Pouze tento týden budou trénovat Pineau, Pravda, Belej a Schramhauser, kteří se následně vrátí do svých mateřských klubů, odkud přišli na hostování. Na odchodu je Marek Kalousek, jenž míří na zkoušku do Táborska. Není vyloučeno, že někteří z těchto hráčů se u nás znovu objeví,“ dodává Milan Nousek k hráčům, kteří úspěšně hostovali v Písku na podzim.

V první části zimní přípravy se chtějí fotbalisté Písku zaměřit na fyzickou kondici a postupem času budou pilovat herní praxi.

Napsal Michal Havelka, foto Jan Škrle