Dorostenec Filip Hadáček se radoval z premiérového gólu

Písecké A-mužstvo si v sobotním přátelském duelu poradilo s Povltavskou FA po výsledku 4:2. Pečetící čtvrtou trefu obstaral po asistenci dorosteneckého spoluhráče Toma Bílého 18letý mladíček Filip Hadáček, který nastoupil po přestávce na kraji zálohy.

Filipe, dal jsi svůj první gól v A-týmu. Měl jsi velkou radost?
Za ten gól jsem nesmírně rád. Potřeboval jsem to, abych získal na hřišti víc sebevědomí. Jinak jsem ale se svým výkonem nebyl úplně spokojený. Bylo tam hodně zbytečných chyb. Ještě je přede mnou spousta práce.

Popiš nám, jak došlo k poslední trefě sobotní přípravy?
Vybojovali jsme balon po chybě soupeře a našem dobrém tlaku. Dostal jsem to kousek za malé vápno a už jen uklidil vedle gólmana.

Spolupráce s Tomem Bílým, parťákem z dorostu, zafungovala. Rozumíte si na hřišti i mimo něj?
S Tomem se známe dlouho, hrávali jsme spolu už jako malí na výběrech. V podzimní části to bylo tak, že když jeden z nás dal gól, většinou mu nahrával ten druhý. Takže si na hřišti rozumíme velice dobře. A mimo něj samozřejmě taky.

Co tě ten gól bude stát? Hlásil se pokladník?
Co to bude stát zatím nevím, malá částka to asi nebude. Ale určitě se zase dlouho pořádně nenajím (smích).

První start ve třetí lize už máš za sebou. Jak na ten zápas vzpomínáš?
Byl to zápas s béčkem Plzně. A byl jsem hrozně rád, že jsem dostal šanci zahrát si za áčko už na podzim. Ještě proti týmu jako je Plzeň, která navíc proti nám v tom zápase nasadila tři ligové hráče, takže určitě pro mě velká zkušenost.

Trenér Nousek si vás vytáhl na přípravu z dorostu. Jak vás přijala kabina?
Myslím, že v kabině je dobrý kolektiv a hlavně hodně mladých hráčů, se kterými si rozumíme. Takže si myslím, že jsme oba do týmu zapadli dobře.

Jaké si dáváš osobní cíle. Před sebou máš poslední půlrok v dorostu.
Přeju si na jaře hlavně v U19 dohrát skvěle rozjetou sezónu. A jelikož je to můj poslední půlrok v dorosteneckém fotbale, tak do toho dát všechno a skončit co nejvýš. Pak určitě v létě zabojovat a si říct o místo v A-týmu.

Na jaře je hlavním úkolem udržet dorosteneckou ligu. Podzim je slušně rozehraný.
Určitě. Na konci sezóny musíme skončit v první polovině tabulky, a zatím k tomu máme dobře nakročeno. Teď jen na jaře dokázat, že výsledky, které jsme uhráli na podzim, nebyly náhoda.

Napsal Michal Průcha, foto Jan Škrle