Dorostenci zvládli poslední zápasy zimy. Trefili se Kapinus a Maroušek

Devatenáctka Písku v generálce na náročné jaro v České lize dorostu remizovala na vlastní umělce s Ústím nad Labem, když po přestávce vyrovnával střídající Kapinus. Družstvo U17 trenéra Juraje Kobetiče se na start soutěže navnadilo vítězstvím nad Roudným U19, které je půlmistrem dorostenecké divize.

Petr Bílý, trenér U19: „Poslední utkání přípravy. Musím říci, že jsme hráli s velice kvalitním soupeřem, který nás v prvním poločase předčil v organizaci hry, a to převážně ve středové řadě, což je alfa a omega celého fotbalu. My jsme měli v prvním poločase dvě velké šance, které snesly měřítko kvality, a jejich proměněním bychom otupili soupeřův tlak, bohužel se nestalo a první poločas zaslouženě vyhráli hosté. Jsem rád, že druhá polovina byla z naší strany o poznání lepší a hra se vyrovnala. Myslím si, že soupeři došly trošičku síly. Pro nás hodně důležitý zápas, určitě si vysvětlíme proč. Všichni kluci, co dnes nastoupili, tak nám ukázali, že mohou hrát tuto soutěž a je jen na nás, abychom v daném utkání zvolili tu správnou sestavu a odvedli maximální výkon.“

FC Písek U19 – FK Ústí nad Labem U19 1:1 (0:1)
Gól FCP:
Kapinus.

Sestava: Kubec (46. Těžký) – Čibera (70. Horník), Carda (46. Kapinus), Kynkor Michal, Smola (46. Pícha Jan) - Hadáček, Kašpar (60. Kubeš), Kynkor Martin, Baďura (46. Tlapa), Pícha Václav (70. Baďura) – Bílý.


FC Písek U17 – Malše Roudné U19 1:0 (1:0)
Gól: Maroušek.

Sestava: Barák - Václavík, Bláha, Kuchař, Pinta - Velický, Janda, Klimeš, Müller - Novák, Maroušek. Střídali: Jordán, Mařík, Malát, Pišna, Král.