Dorostence čekají klíčové boje o udržení reorganizované České ligy

Patnáct náročných zápasů mají ve druhé půlce letošní sezony před sebou dorostenci U19 v České lize. Vyhlídky píseckého mužstva, které přezimovalo páté, nastínil trenér Petr Bílý.

Jak jste spokojený s přípravou? Stihli jste vše, co bylo v plánu?
S přípravou mohu být spokojený tak napůl, protože všichni hráči z různých důvodů neodtrénovali vše, co bylo nastaveno. Převážně to byly dozvuky covidu

Podařilo se na jaro získat nějaké posily?
Máme v týmu dva nové hráče, Michala Kynkora z Příbrami a Daniela Těžkého z Horažďovic. Kluci zapadli dobře a zvýšili konkurenci v týmu, což kvitujeme.

Máte spočítáno, kolik bodů bude stačit po reorganizaci k udržení? Jistotu mají celky do sedmého místa.
Nějaký počet v hlavě mám, ale spekulovat se nevyplácí, budeme chtít zvládnout každé utkaní, tak abychom si všichni na konci mohli říci, že jsme odvedli maximum.

Co přepokládáte od jarních odvet?
Očekávám velký boj do posledního kola a věřím, že jsme připraveni.

Máte jasno o složení základní jedenáctky?
O sestavě máme v celku jasno, ale budeme se rozhodovat podle soupeře a dané formy hráčů.

Hodně napoví start soutěže. Na koho narazíte?
Ano, první zápasy mohou malinko napovědět, ale určitě to nerozhodnou. První zápas nás čekají Rokycany a to je teď ten jediný zápas, co nás zajímá.

Jak funguje spolupráce s týmem U17?
Funguje na skvělé úrovni. S trenéry hodně věcí konzultujeme a dávají nám zpětnou vazbu. A to samé platí jak o zbytku realizačního týmu v dorostu, tak realizačního týmu mužů. Všichni v klubu se snaží tak, aby se to zvládlo, je to vizitka hráčů a celého klubu. Ale tím práce nekončí...

Napsal Václav Kucul, foto Jan Škrle