V sobotním zápase na hřišti domažlické Jiskry

Městský stadion střelnice hostí v sobotu 19.3. 2022 od 15:00 šlágr třetí nejvyšší fotbalové soutěže, písečtí fotbalisté se představí na hřišti Domažlic, pro které to bude první ostrý jarní zápas. Domažlice svůj plánovaný zápas na Vyšehradě odehrát nemohly, protože byl před soutěží vyřazen za korupční jednání.

Písek bude chtít odčinit nešťastnou porážku z minulého víkendu od vedoucího Vltavína. “První utkání s vedoucím Vltavínem jsme bohužel výsledkově nezvládli. Bylo to klasické první kolo, kdy nikdo nechce udělat chybu, takže moc šancí k vidění nebylo. Naše mezihra nebyla špatná, ale Vltavín bránil dobře v bloku a nám se zkrátka nedařilo ve finální fázi najít někoho, kdo by uklidí míč do brány. Asi v 75. minutě zahráli přímý kop z 25 metrů přes zeď. Gól jde na můj účet, počítal jsem spíše s centrem a přímou střelu jsem zareagoval pozdě. Ve zbytku utkání se toho už moc neudálo a Vltavín si výhru pohlídal,” řekl brankář Písku Jan Satrapa k předešlému zápasu.

Fotbalisté Písku si uvědomují, že je nečeká jednoduchý zápas, ale pojedou se porvat o všechny tři body. ,,Do Domažlic jedeme s chutí se o tři body porvat. I když samozřejmě si uvědomujeme sílu a zkušenost domácího týmu. Nám trošku ve prospěch hraje to, že máme za sebou už jeden ostrý zápas, uvidíme,“ dodává Satrapa.

V týmu Domažlic figurují i některá zajímavá jména, jednou z nich je bezesporu i David Limberský. „Nečeká nás nic jednoduchého. Je pro nás podle mě mínus, že jsme nehráli na Vyšehradě. Čeká nás mistrovský zápas skoro po pěti měsících. Písek má výborný střed zálohy, který budeme muset pokrýt, i jejich nejlepší hráče, ale doma chceme hrát určitě svůj styl a pobavit naše skvělé diváky. Dát nějakou pěknou branku, zvítězit a dotáhnout se zase nahoru v tabulce ČFL,” hodnotí pro klubový web.

Poprvé se doma také představí dorostenecké týmy. FC Písek U17 a U19 hrají v neděli od 14:15, respektive od 16:30 proti plzeňské Viktorii.

Napsal Václav Kucul, Foto Jan Škrle