Body se Sokolovem vystřílel oslavenec Horník

Nejlepším možným způsobem oslavil devatenácté narozeniny písecký Filip Horník (na fotu vpravo s Tomem Bílým). Jako dárek dostal nominaci do základní jedenáctky a trenérům se odvděčil dvěma vstřelenými góly. Zatímco devatenáctka získala důležité body po vítězství 3:1, sedmnáctka stačila v závěru jen kosmeticky upravit porážku 1:2.

Petr Bílý (trenér U19): „Dobrým vstupem jsme určili ráz utkání. V prvních třiceti minutách jsme byli nebezpeční, přímočaří a hlavně jsme správně řešili finální a předfinální fázi. V tu dobu jsme měli utkání pod kontrolou, ale z důvodů týmové nekoncentrovanosti a špatné komunikace, kdy jsme na deset minut vypadli úplně z tempa hry, jsme dovolili dostat soupeře zpět do utkání. Uklidnění přineslo až opětovné odskočení do dvoubrankového rozdílu, kdy jsme opět správně řešili situaci v poslední třetině hřiště. Druhý poločas se převážně odehrával ve středu hřiště. Soupeře jsme pustili za celé utkání do jedné šance, což je také obraz týmového bránění. Těší mě, že jsme utkání zvládli jak výsledkově, tak takticky a v určitých sekvencích i herně.“

FC Písek U19 – FK Baník U19 3:1 (3:1)
Střelci:
10. a 22. Horník, 41. Kynkor Martin - 32. Sedláček.

Sestava:
Kubec – Pícha Jan (55. Carda), Kynkor Michal, Kašpar, Smola – Maroušek (81 Vondrák), Čibera, Kynkor Martin, Horník (65. Kapinus), Hadáček – Bílý.


FC Písek U17 - Baník Sokolov U17 1:2 (0:1)
Střelci:
79. Janda - 31. Kočiš, 59. Mládek.

Sestava: Jordán - Šimeček, Bláha, Kuchař, Pinta - Václavík, Klimeš, Janda, Mařík, Müller (50. Říha) – Novák (85. Král).