Dorost prohrál s Táborskem, na Žižkov si posvítí

Po třech gólech inkasovala dorostenecká mužstva FC Písek v regionálních derby s FC Táborsko. Na táborské „Kvapilce“ přišla devatenáctka o jednogólový náskok a už po půl hodině prohrávala. Sedmnáctka na stadionu na Míru prohrála 0:3, když domácí pečetili dvěma zásahy v rozmezí pěti minut. V nadcházejícím kole letos reorganizované ČLD U19 hostí Písečtí v neděli od 19 hodin Viktorku Žižkov. V důležitém střetnutí budou potřebovat podporu fanoušků žlutomodrých barev.

Petr Bílý, trenér U19: „Utkání mě hodně mrzí, když to zkrátím, tak jsme dostali Tábor tam, kde jsme ho chtěli mít.... Ve 20. minutě vedeme jedna nula. Bohužel, řekl bych, že naši nekoncentrovaností nebo individuální chybou, na kterou navazovaly další, jsme dostali domácí zpět do psychické pohody. Druhý poločas jsme byli kombinačně a herně lepší než domácí, i když si myslím, že Tábor se zatáhl záměrně a čekal na naši chybu, která přišla. My jsme bohužel žádnou šanci nebo náznak šance nedokázali už přetavit v branku, a to jsme jich měli docela dost. Musíme být částečně spokojeni s hrou v prvních 20 minutách a s hrou ve druhém poločase, ale nepovedených 15 minut v prvním poločase nás stálo bodový zisk.“

FC Táborsko U19 – FC Písek U19 3:1 (2:1)
Gól:
Bílý.

Sestava: Kubec - Smola, Kynkor Michal, Kašpar, Pícha Jan - Tlapa (74. Baďura), Čibera (46. Horník), Maroušek (46. Kapinus), Kynkor Martin, Hadáček - Bílý (58. Pícha Václav).


FC Táborsko U17 – FC Písek U17 3:0 (1:0)

Sestava: Schánělec – Václavík (74. Pišna), Barák (46. Malát), Bláha, Pinta (69. Funda) - Novák, Janda (63. Král), Klimeš, Velický (46. Říha) - Mařík, Kuchař.