Remíza se Slavií má svou váhu

V poslední desetiminutovce ztratili písečtí dorostenci U19 dvougólový náskok, když vyrovnávací gól sešívaných zařídil expísecký Samuel Pikolon, který ještě v žákovském věku přestoupil do Slavie. Zápas kategorie U17 jasně ovládli o rok mladší slávisté.

Petr Bílý, trenér U19: „Věděli jsme, kdo proti nám stojí a jaká kvalita nás čeká. Chtěli jsme hrát z nižšího postavení a z toho vyjíždět do rychlého protiútoku. Máme na to vhodnou typologii hráčů, také jsme věděli, že Slavie bude převážně držet míč na svých kopačkách, což se vše potvrdilo. Uvědomovali jsme si silné stránky soupeře, které jsme chtěli eliminovat, ale také o těch slabých jsme věděli, chtěli jsme je pro změnu zase využít. Do čtyř brankových příležitostí jsme se dostali a to nepočítám nepřesnosti nebo nedotažení rychlého protiútoku. Jen nás musí mrzet, že jsme měli 50procentní úspěšnost v proměňování... A to hlavně posledních 10 minut jsme se přestali dostatečně a kompaktně pohybovat a soupeř utkání dotáhl do remízového konce. Už jsme to asi mohli zvládnout, ale pořád si musíme uvědomit, kdo proti nám stál a myslím si, že i tento výsledek má svoji váhu. I remíza s tímto soupeřem je nějaké měřítko něčeho. Každý, kdo utkání viděl, si z něho najde, co potřebuje, ale za mě vidím převážně pozitiva, protože jsme se utkali s absolutní dorosteneckou špičkou v naší soutěži. V kabině si určitě řekneme, co jsme zvládli, ale také upozorníme na to, co jsme nezvládli.“

FC Písek U19 – SK Slavie Praha U18 B 2:2 (1:0)
Branky: Hadáček, Tlapa.

Sestava:
Pokorný - Pícha Jan, Carda, Kynkor Michal, Smola – Hadáček, Čibera (86. Kašpar), Kynkor Martin, Horník (52. Kohout), Tlapa (80. Maroušek) – Bílý.


FC Písek U17 - Slavia Praha U16 0:6 (0:3)
Sestava: Barák - Václavík, Klimeš (46. Bláha), Kuchař, Malát – Maroušek (76. Král), Janda, Mařík, Pinta – Kohout (65. Říha), Novák.