V Plzni střílel Dan Kohout. Skóroval v obou zápasech

V důležitém záchranářském střetnutí České ligy dorostu U19 na stadionu plzeňského Petřína vyrovnávala písecká jedenáctka v hodině dvanácté Danem Kohoutem. Tentýž hráč předvedl stejný kousek i ve střetnutí mladších dorostenců. Devatenáctka drží sedmé místo a příště hostí předposlední Příbram B.

Petr Bílý (trenér U19): „Utkání, které jsme nezačali úplně šťastně, z důvodu nekoncentrovanosti, jsme museli dotahovat jednobrankový náskok. Po většinu utkání jsme měli optickou převahu, i díky soupeři, který se mohl začít soustředit převážně na defenzivní činnost a čekat na naši chybu. V prvním poločase jsme neměli jen optickou převahu, ale i dostatek možností k vyrovnání stavu v druhém už jsme tolik nebezpeční nebyli, až na konec utkání. Ke konci utkání jsme šli do maximálního rizika a vyplatilo se. Při rohu, kdy jsme do pokutového území nahnali všechny hráče včetně brankáře, jsme se prosadili... Díky těmto okamžikům všichni milují tuto hru. V úplném závěru jsme mohli ještě utkání rozhodnout, ale to už bychom chtěli asi moc. Kluky chválím za obrovskou psychickou odolnost. V daném utkání jsme byli dobře mentálně nastavení.“

SK Petřín Plzeň U19 – FC Písek U19 1:1 (1:0)
Branka:
89. Kohout.

Sestava: Pokorný – Pícha Jan (86. Horník), Carda, Kynkor Michal, Smola – Tlapa (55. Maroušek), Kašpar, Kapinus (71. Kohout), Kynkor Martin, Hadáček – Bílý.


SK Petřín Plzeň U17 – FC Písek U17 1:1 (1:0)
Branka:
72. Kohout.

Sestava: Barák – Václavík, Bláha, Kuchař, Pinta – Matoušek (66. Král), Mařík, Janda, Novák – Říha, Kohout.