Skvělý úspěch U9. Sedmé místo na mistrovství ČR Planeo Cup

Po náročné kvalifikaci se mladší přípravka U9 neztratila ani na finálovém turnaji Planeo Cup ve Znojmě, který proběhl na konci května. V konkurenci prvoligových mužstev si vybojovala postup do zlaté skupiny mezi nejlepších 8 týmů v ČR.

Velkým úspěchem byl už samotný postup z náročné kvalifikace mezi nejlepších 24 týmů ČR. „Účast jsme si zajistili po dvou kvalifikačních turnajích,“ říká na úvod trenér Martin Škulina, že proklestit si cestu do elitní fáze nebylo vůbec jednoduché.

Los poslal Písek na závěrečném turnaji ve Znojmě do velice těžké základní skupiny B proti SK Sigma Olomouc, FK Mladá Boleslav, SFC Opava, FK Pardubice a FK Admira Praha. Základní skupiny se odehrály v sobotu. První dva týmy postupovaly do zlaté skupiny mezi osm nejlepších týmů. Mužstva na třetím a čtvrtém místě putovala do stříbrné skupiny mezi týmy na 9. až 16. místě, týmy na pátém a šestém místě čekal start v bronzové skupině o konečné 17. až 24. místo.

O postupu žlutomodrých mezi nejlepší osmičku rozhodlo až závěrečné střetnutí. „Po skvělých výkonech se naši borci probojovali do zlaté skupiny, kam jsme postoupili z druhého místa ve skupině. Důležitý byl vstup do turnaje, kde jsme v prvním zápase porazili Sigmu Olomouc 2:1 po nervy drásajícím zápase, který jsme ze stavu 0:1 otočili v posledních dvou minutách. Bohužel v tomto zápase v prvním střídání došlo ke zranění našeho střelce Pepči Maška. Ve druhém zápase jsme doplatili na neproměňování šancí a prohráli jsme s Mladou Boleslaví 0:6. Další důležitá výhra přišla s Opavou, kterou jsme porazili 4:2. Ve čtvrtém zápase jsme opět neproměnili řadu šancí a smolně jsme prohráli s Aritmou Praha 3:5. V posledním zápase jsme zdolali Pardubice 6:1 a získali jsme z pěti zápasů 9 bodů. Vzhledem k tomu, že jsme měli lepší vzájemnou bilanci se Sigmou Olomouc a s Opavou, tak jsme do zlaté skupiny postoupili právě my. Po posledním zápase vypukla velká radost a rodiče připravili pro kluky bujaré oslavy, kde nechyběly ani dýmovnice,“ popsal mimořádný úspěch Škulina.

V nedělní zlaté skupině svedla se tým FC Písek U9 poměřil s dalšími top soupeři. „První zápas jsme hráli se Spartou a po výborném začátku, v němž jsme měli dvě velké šance, jsme během asi dvou minut čtyřikrát inkasovali a bylo po zápase. Nakonec jsme se Spartou Praha prohráli 2:8. Ve druhém utkání jsme nevyužili naši značnou převahu a remizovali jsme s Baníkem Sokolov 3:3. Smůlu jsme si vybrali ve třetím zápase, opět nevyužili řadu šancí a prohráli jsme s Tempem Praha 2:5. Ve čtvrtém duelu jsme nestačili na vítěze celého turnaje Slavia Praha, se kterou jsme prohráli 2:10. Pak jsme remizovali s Havířovem 2:2 a na závěr prohráli s Jihočeskou fotbalovou akademií 1:4. Skončili na krásném sedmém místě, i když s trochou štěstíčka jsme mohli pomýšlet na páté nebo šesté místo,“ hodnotil vystoupení mezi nejlepšími Škulina.


Písecký tým si z turnaje odváží plno cenných zkušeností. „Za celý turnaj bych chtěl všechny kluky pochválit, jak turnaj odmakali. Tahounem našeho mužstva byl Štěpán Červený. A ještě klobouk dolů před naším útočníkem Josefem Maškem, který odehrál některé zápasy s nateklým kotníkem a ještě přidal pár gólů. V pondělí po návštěvě ortopedie mu nebyla vyloučena zlomenina v kotníku a dostal na několik týdnů sádru. Všichni přejeme Pepčovi, ať je brzy fit a těšíme se opět na jeho góly. V neposlední řadě patří velký dík mému asistentovi Karlu Holubářovi a také skvělým rodičům, kteří připravili dětem neskutečnou atmosféru,“ shrnul vydařené vystoupení kouč Martin Škulina.

Sobotní výsledky:
SK Sigma Olomouc 2:1
FK Mladá Boleslav 0:6
SFC Opava 4:2
FK Admira Praha 3:5
FK Pardubice 6:1

Nedělní výsledky:
SK Slavia Praha 10:2
AC Sparta Praha 8:2
MFK Havířov 2:2
FK Baník Sokolov 3:3
FC Tempo Praha 2:5
JFA Č. Budějovice 1:4

Týmové foto (nahoře):
Nahoře stojí (zleva) Pšenička, Holan, Červený, Houdek, Pavlíček, Hanzlík, Muzika
Dole Hynouš, Demangeon, Šátava, Mašek, Jordán
Leží Škulina, Holubář
Trenéři: Karel Holubář, Martin Škulina