Hodnocení uplynulé sezony pohledem trenéra Petra Bílého

Starší dorost Písku dokázal udržet Českou ligu dorostu a jeho lodivod Petr Bílý hodnotí sezonu kladně. „Týmový výsledek se povedl na výbornou," říká. Jeho tým skončil v tabulce na sedmém místě.

Jak hodnotíte uplynulou sezonu a konečné sedmé místo v tabulce?

V první řadě musím říct, že to byla hodně náročná sezóna v mnoha ohledech. Nakonec z toho vyplynulo, že jsme bojovali na dvou frontách („áčko“ a „béčko“). Nebylo to krátkozraké, ale hráči byli připravováni na to hrát pod tlakem a tento rok pro ně měl být vrcholem a také pro dorazové kluky byl. Týmový výsledek se povedl na výbornou, ale určitě vnímáme, že herní projev v některých utkáních mohl být určitě lepší. Tento počin je vizitka celého oddílu od hráčů počínaje až po trenéry a funkcionáře konče.

Je někdo z hráčů, koho byste vyloženě vyzdvihl?

Úplně takhle bych to hodnotit nechtěl, víme všichni, že podzim jsme měli fantastický a tam se také vyprofilovaly individuality. Na jaře jsem věděl, že nám bude stačit uhrát dvacet bodů, nakonec stačilo devatenáct. Spíše je pro mě poučením série proher, v jednu chvíli se nám vůbec nedařilo, ale zase mě o něco více těší, že jsme se z toho dostali jako tým.

Vybavujete si nějaký hezký moment, který jste s týmem v uplynulé sezoně zažil?

První kdy všichni kluci, kteří nebyli nominováni se dostavili na zápas našeho druhého týmu, který hrál o vítězství v soutěži s Prachaticemi, my to prostě takhle máme nerozlišujeme A ani B. A druhý po vítězství v Mostě, kdy nám před sezónou nikdo nevěřil, každý se ptal jestli si to uvědomujeme, ale my jsme klukům věřili a kluci si oba úspěchy zasloužili a vybojovali sami.

Někteří dorostenci během sezony chodily vypomáhat i A – týmu, co na to říkáte?

Chválím si to, chtěli jsme kluky zapracovat do týmu. Je skvělé, že kluci dostávají šanci jak v tréninkovém procesu, tak zápasech. Myslím si, že pro budoucnost klubu je to jenom dobře a měly by takto být propojeny a spolupracovat spolu všechny kategorie.

Kolik dorostenců v devatenáctce skončí a kolik jich naopak přijde?

Devět hráčů ročníku 2003 u nás končí a přijde ročník 2005, který je o něco početnější, takže početně bychom na tom měli být o něco lépe, ale realitu nám ukáže až následující sezóna.

Mohl by Vám pomoct například i projekt „Studium a fotbal v Písku?“

Kemp se nakonec nekonal, přihlásilo se málo dětí. Byla to spíše shoda náhod, museli jsme hrát do předposledního kola o uhrání soutěže a vyhlášení kempu bylo jen týden před termínem. Povedlo se nám ale domluvit spolupráci, teď už mohu říct s partnerskými středními školami, za což patří velké díky panu Gornickému a všem ředitelům ( SOŠ a SOU, SZŠ, OA, SPŠ, SZeŠ), takže od příští sezony budou moci naši hráči absolvovat ranní tréninkové jednotky dvakrát v týdnu, samozřejmě pokud si budou plnit vše potřebné ve škole.

Co očekáváte od následující sezony?

Asi to řeknu takto, jestli tento ročník pro nás byl maturitní zkouškou, příští rok to bude vysoká škola.

Napsal Václav Kucul, Foto Jan Škrle