Střelecký účet v ČFL si Ondřej Bicenc otevřel ve Štěchovicích. Kolikrát se trefí za Písek?

Do skupiny mladíků, kteří se v letní přípravě ucházejí o dres třetiligového FC Písek, se zařadil také dvacetiletý útočník Ondřej Bicenc. Odchovanec jihočeských trávníků začínal v Třeboni, prošel akademií budějovického Dynama a ke břehu Otavy přišel s vizitkou autora sedmi gólů v ČFL za tým Štěchovic.

Do boje chodí na hrotu. Jeho předností je gólové zakončení. V minulosti však vyzkoušel i post na opačné straně hřiště. „V Dynamu jsem chvíli hrál pravého beka. Zaskakoval jsem v defenzivní řadě asi půl roku, potom jsem se vrátil na hrot,“ vysvětluje Třeboňák, jehož tatínek vychovával fotbalové adepty u rybníka Svět. „V šestnácti jsem odešel do Dynama,“ vypichuje Ondřej Bicenc podstatný milník svého sportovního životopisu.

Dorostenecké období v černobílém dresu vyměnil za dvouměsíční přípravu s divizním béčkem. Další kroky nasměroval do Prahy, kde učinil studijní pokus na Stavební fakultě ČVUT v Dejvicích. „Působení ve škole jsem přerušil po prvním semestru,“ usmívá se nad krátkou akademickou minulostí. Na cestu do hlavního města si přibalil samozřejmě i kopačky. Prolog v dospělé kategorii absolvoval pod praporem Povltavské fotbalové akademie se sídlem ve Štěchovicích.

Řekl si o pozornost

Klub účinkující v ČFL donedávna pod názvem TJ Štěchovice našel v Ondřeji Bicencovi nového kanonýra. Za Povltavskou fotbalovou akademii nasázel Jihočech sedm gólů v mistrovských utkáních. Jeden z nich dal v jarní části soutěže proti Písku. Na domácím hřišti ve 25. kole 13. května překonal ve 36. minutě Jana Satrapu a zařídil vedení 1:0. Za hosty vyrovnal Ondřej Sajtl na konečných 1:1. Oba soupeři změřili síly také během lednové přípravy na písecké půdě. Porážku Pražanů v poměru 2:4 zmírnil třeboňský úhoř korigující trefou na 2:3. „V podzimním souboji s Pískem jsem nenastoupil pro nemoc,“ upřesňuje statistiku.

Ve dvou letošních vystoupeních si řekl o pozornost zástupců píseckého klubu, kterým neunikly hráčovy výkony ve druhé polovině sezony. Do letního drilu v překrásném fotbalovém areálu na levém břehu Otavy vstoupil útočník 6. července bez podepsané smlouvy, ale s ujištěním, že zájem o jeho služby je vážný. „Nejdřív se mi ozval majitel klubu pan Leoš Gornický, potom zavolal i trenér Milan Nousek,“ rekapituluje Ondřej Bicenc svoje první kontakty s třetím nejvýše postaveným subjektem na žebříčku jihočeského fotbalu. „Chtěl bych svými góly pomoct mančaftu dosáhnout co nejlepší umístění,“ dává si předsevzetí.

Napsal Ladislav Lhota, foto Jan Škrle