Minimálně zopakovat loňské umístění, zní úkol do nové sezony ČFL

Fotbalisté Písku mají za sebou nepovedenou letní přípravu. Alespoň podle výsledků přípravných utkání. Všechny čtyři přípravné zápasy prohráli. V mistrovských zápasech však může být všechno jinak. O tom, jak je Písek připraven na nový ročník ČFL, jsme pohovořili s trenérem Milanem Nouskem ml.

Všechny čtyři přípravné zápasy jste prohráli. Dají se vůbec na letní přípravě najít nějaká pozitiva?
Nějaká pozitiva se jistě najdou, protože individuální výkony některých hráčů byly dobré. Pokud to ale nepřinese také dobré výsledky, tak se to pak složitě hodnotí. Špatná produktivita a chyby v defenzivě nám dělají starosti. Máme na čem pracovat, a já věřím, že do prvního mistrovského utkání půjdeme dobře připraveni a že se naše hra zlepší.

Říká se ale, že výsledky v přípravě nejsou důležité…
Z výsledků jsem samozřejmě rozhozený, na druhou stranu si říkám, že nás špatné výsledky aspoň drží při zemi a hráči si uvědomí, že je třeba za to vzít a začít makat.

První soutěžní utkání hrajete již 6. srpna a na přípravu tolik času nebylo…
Letošní letní příprava byla skutečně kratší, odehráli jsme během ní pouze čtyři zápasy. Ale při vší úctě k Olešníku, tým z krajského přeboru bychom měli porazit. Olešník nám však uštědřil lekci z produktivity.

Hodně rozladěný jste byl i po prohře s divizním Lomem?
Jistě, i s Lomem bychom měli uhrát lepší výsledek. Ale divize už je přece jenom víc než krajský přebor a hráči Lomu mají větší kvalitu. Řada z nich prošla druholigovým Táborskem.

Po úvodních dvou prohrách s druholigovými soupeři jste byl k hráčům ještě celkem shovívavý, ne?
Ano, s Táborskem a se Spartou B jsme odehráli výborné zápasy a určitě jsme nepropadli. Tím spíš bychom ale měli v utkáních se slabšími soupeři dominovat a zvládnout je alespoň výsledkově.

Kteří noví hráči přišli do Písku?
Kádr ještě nemáme úplně uzavřený, pořád jsou u nás hráči na zkoušku. Z Tochovic k nám přišli Vokurka a Vlček. Z českobudějovického Dynama Karel Malý a dále mužstvo doplnilo několik dorostenců.

Bude u vás na podzim hrát Jan Vonášek, který přišel na zkoušku z Olešníku?
V jeho případě jsme se domluvili, že minimálně na podzim bude pokračovat v Olešníku. Jinak v posledním přípravném zápase za nás hrál Němeček a na poslední trénink přijel také Mašek. Oba kluci z Dynama u nás hráli už na jaře, takže v jejich případě se jedná o staronové posily.

Zaznamenali jste také nějaké odchody?
Už po sezóně bylo avizováno, že u nás skončí Kulík, Volf a Hrachovec. To je z odchodů všechno.

Jaká očekávání máte od úvodního mistrovského duelu s Dynamem České Budějovice?
Výkony béčka Dynama jsme sledovali, a víme, že jemu se generálka, stejně jako nám, nepovedla. Proto si myslím, že to bude bojovné utkání, protože oba týmy to budou chtít hned v prvním utkání napravit. Očekávám tedy zajímavý zápas. Navíc bude mít příchuť derby, takže určitě nikdo nic nevypustí.

V první lize se stává, že hráči, kteří hostují, nemohou nastoupit proti svému mateřskému týmu. Písku toto v utkání s Dynamem nehrozí?
Doufám, že ne. Zatím takové informace nemám, že bych nemohl použít hráče, kteří u nás hostují z Dynama (smích).

Jaké cíle má Písek v nové sezoně?
Říkal jsem, že být do pátého místa by bylo super. Brali bychom i umístění do osmého místa. Generálka proti Lomu mě ale vrátila zase na pevnou zem (úsměv). Odešli nám sice tři hráči ze základního kádru, ale ti, co přišli, by je měli nahradit. Každopádně pořád platí, že umístění do osmého místa by bylo z mého pohledu v pořádku.

Koho považujete za hlavní favority?
Myslím si, že mezi čtveřici nejsilnějších týmů budou patřit Domažlice, Vltavín, Králův Dvůr, a předpokládám, že i plzeňské béčko.

Zdroj: Jihočeský fotbal