Premiéru třetí ligy obstará derby s béčkem Dynama

Příprava je u konce a třetí nejvyšší soutěž může opět vypuknout. V 1. kole ČFL, skupiny A, bude Písek zajíždět na hřiště B-týmu Dynama, které postoupilo z divize a vystřídalo odstoupivší Příbram B. Start utkání je na programu v sobotu od 10:30 hod. na Složišti.

Čtyři přípravné zápasy, čtyři prohry, taková je bilance píseckých fotbalisté v letní přípravě. Po porážkách s druholigovými týmy Táborska a béčka Sparty přišly porážky spíše nečekané. Nejdříve Písek nestačil na tým z Olešníku a v generálce prohrál s divizním Lomem.

Nyní čeká svěřence trenéra Nouska ostrý start a rovnou proti nováčkovi soutěže. Výkony béčka Dynama jsme sledovali, a víme, že jemu se generálka, stejně jako nám, nepovedla. Proto si myslím, že to bude bojovné utkání, protože oba týmy to budou chtít hned v prvním utkání napravit. Očekávám tedy zajímavý zápas. Navíc bude mít příchuť derby, takže určitě nikdo nic nevypustí,“ řekl Nousek o blížícím se zápase v nedávném rozhovoru.

Budějovičtí v přípravě odehráli stejný počet zápasů jako Písek a zvítězili jedinkrát. Nejprve padli v Příbrami, kde prohráli 2:4. Dále si hladce poradili s Č. Krumlovem 3:0. Třetí přípravný zápas odehrálo béčko Dynama s béčkem Bohemians, ve kterém padl půltucet gólů a skončil 3:3. V generálce se proti černobílým postavila divizní rezerva Jihlavy, která na složišti vyhrála 4:1.

Letní změny v týmu

Příchody: Mašek, Němeček a Malý (vš. Dynamo ČB), Vokurka (Tochovice), Novák (Ml. Boleslav), Valenta (Kolín), Bicenc (Povltavská), Vlček (Příbram). V jednání jsou příchody Dominika Heyndrycha a Luboše Jansy.
Odešli: Hrachovec (Hluboká nad Vltavoou), Volf (Schrems/Rakousko), Kulík (Rosice).

Kádr FC Písek pro podzimní část sezony 2022/23:

Brankáři: Jan Satrapa (1), Petr Lukeš (23)
Hráči do pole: Stanislav Vokurka (2), Sebastian Novák (3), Michal Němeček (4), Dominik Mašek (5), Jakub Smola (6), Tomáš Valenta (7), Luboš Jansa (8), Ondřej Bicenc (9), Marek Kalousek (10), František Belej (11), Ondřej Běloušek (12), Tom Bílý (13), Karel Malý (14), Martin Voráček (15), Filip Hadáček (16), Adam Kotrba (17), Ondřej Sajtl (18), Jakub Stejskal (19), Dominik Heyndrych (20), Štěpán Koreš (21), Jiří Vlček (22),

Trenér: Milan Nousek ml. Asistent trenéra: Rostislav Baďura. Trenér brankářů: Radek Charvát. Vedoucí týmu: Miroslav Grobár. Masérka: Pavla Sajtlová, Lékař: Vilém Svoboda. Kustod: Pavel Kačírek.

Napsal Václav Kucul, foto Jan Škrle