Kabina na mě působí skvěle, říká novic Luboš Jansa

Fotbalově vyrůstal 21letý záložník Luboš Jansa v Táboře, odkud se vydal na štaci do českobudějovického Dynama. Poté se ale vrátil zpět do Táborska a v létě zamířil na hostování do Písku.

Luboši, do Písku jste přišel z Táborska, jak se zrodil váš přestup?
Letní přípravu jsem absolvoval v Táborsku a když se začala blížit soutěž, domluvili jsme se, že nejlepší varianta bude Písek. Jedná se o půlroční hostování. Jsem moc rád, že zde mohu být.

Kde všude jste předtím působil?
Fotbalově jsem vyrůstal v Táboře, ve věku 14 – 18 let jsem působil v Dynamu České Budějovice, odkud jsem se vracel zpátky do Táborska a nyní jsem v Písku.

Jak jste zvládal letní přípravu?
Letní příprava byla opravdu náročná. Ze začátku jsem měl co dělat, abych vše zvládal, ale postupem času jsem si začal zvykat.

Co říkáte na kabinu? Znal jste tu někoho?
Znal jsem v podstatě všechny mladší kluky, v dorosteneckých kategoriích jsme hráli často proti sobě. Kabina na mě působí skvěle. Myslím, že se tu sešla super parta.

První zápas jste zvládli a vyhráli, vaše hodnocení?
Vstup do soutěže je vždy důležitý, vítězství se počítá, navíc, když to bylo derby. Dynamo koresponduje mladými a běhavými hráči, které jsme ale dokázali eliminovat a zaslouženě jsme vyhráli.

Nyní vás čekají Zbuzany, s čím půjdete do zápasu?
Určitě budeme chtít navázat na zápas s Dynamem a udělat všechno pro to, aby tři body zůstaly u nás doma.

Napsal Václav Kucul, foto Jan Škrle