Fotbalová Akademie FC Písek se chystá na další školní rok

První rok fungování nově vzniklé Akademie FC Písek zhodnotil její šéftrenér Petr Janda.

„Jsem především rád, že nám do tréninkového procesu znovu nezasáhl Covid. Mohli jsme se tak naplno věnovat klukům každý den a zlepšovat tak nejen jejich fotbalové dovednosti, ale spolu s fyzioterapeutem Alešem Smolou řešit i individuální potřeby každého z hlediska jejich zdravotního stavu," rekapituloval Petr Janda, šéftrenér a bývalý hráč Slavie Praha.

Aleš Smola se připojuje: „V tomto věku probíhá u chlapců růstový spurt, takže má spousta z nich problémy s koleny, zády nebo třeba patami. Proto je zásadní těmto problémům pokud možno předcházet včasnou kompenzací pohybové zátěže, pravidelným cvičením problémových partií a vyrovnáváním svalových dysbalancí.“

S průběhem minulého školního roku panovala spokojenost. „Největší odměnou pro nás trenéry je vidět, jaký výkonnostní progres kluci, kteří pravidelně trénovali, udělali. I od rodičů máme pozitivní zpětnou vazbu. Ve finále je to pak znát i na výsledcích, kdy dvě kategorie FC Písek U12 vedená Karlem Syrovátkou a U13 vedená Štěpánem Korešem skončily na republikovém finále mezi nejlepšími 8 týmy v celé ČR. To je neskutečný úspěch pro celou mládež a osu týmu zde tvořili právě hráči Akademie FC Písek,“ oceňuje Janda umístění v těžké konkurenci.

Kolik hráčů bude od nového školního roku v Akademii a na co se mohou těšit? „Ve 4. až 9. třídě bude dohromady 60 kluků," říká trenér Karel Syrovátka a k programu školního roku dodává: „V záři jedeme na adaptační kurz na týden do Branic. V zimě čeká na většinu lyžařský kurz a na závěr školního roku plánujeme cykloturistický výlet.“

Většinu toho, co se během školního roku dělá v Akademii, mohou rodiče vidět zde na nově vzniklém videu, které pro ně klub FC Písek společně s trenéry připravil.