Obranu Písku vyztuží táborský Musa Itopa

I s novou posilou jsou v sobotu připraveni vyběhnout k dalšímu zápasu fotbalisté FC Písek. V 10.15 nastoupí na domácím trávníku proti Motorletu Praha a v základní sestavě by se měl objevit i africký obránce Musa.

Hrozivá statistika osmnácti obdržených gólů, nejvíce ze všech týmů ČFL, vedla vedení FC Písek, aby na tuto nepříjemnou situaci reagovalo. Poslední den letního přestupového okna přichází posílit zadní řady Nigérijec Abdulrasheed Musa Itopa z FC Silon Táborsko.

Dvacetiletý rodák ze západoafrické Nigérie zavítal na český jih letos na konci května, kdy na týdenní zkoušce zaujal táborské činovníky natolik, že se jej rozhodli angažovat z FK Zbuzany 1953.

196 centimetrů vysoký Musa už zná dobře české prostředí. Prošel divizním Hlinskem, krátce Chrudimí ve F:NL a třetiligovými Zbuzany. V týmu Táborska se do základní sestavy neprosadil, připsal si jen jeden start jako střídající, a většinou nastupoval za B-tým.

„Trápí nás defenziva a v poslední možný termín jsme chtěli vyztužit zadní řady a volba padla na Itopa Musu z Nigérie. Díky vstřícnosti FC Silon Táborsko k nám přichází na půlroční hostování,“ uvedl písecký funkcionář Miroslav Grobár.

Napsal Michal Havelka, foto Jan Škrle