Po porážce s klokany jede dorost na Kladno

Česká liga dorostu má tentokrát nabitý program. Písecká devatenáctka prohrála v Uhříněvsi s Bohemians, kteří patří k favoritům postupu, a ve středeční předehrávce 19. kole míří na Kladno. Sérii tří zápasů v jednom týdnu zakončí svěřenci kouče Bílého nedělním domácím střetnutí s béčkem Ml. Boleslavi. Oba středočeští protivníci se nachází na konci tabulky.

Petr Bílý, trenér U19: „Myslím si, že herně to bylo jedno z lepších venkovních utkání. V prvním poločase jsme se snažili být aktivním týmem, ale to končilo na útočící polovině, kde jsme neukázali pod soupeřovým tlakem dostatečnou kvalitu. Druhý poločas byl z naší strany lepší, ale nedokázali jsme z vyložené šance srovnat a soupeře dostat z komfortní zóny. Náš dobrý týmový výkon jsme si degradovali individuálními chybami, které tak kvalitní soupeř jako Bohemka bez problému trestala. Za nasazení a tempo hry kluky chválím.“

Bohemians Praha U19 – FC Písek U19 3:0 (1:0)

Sestava: Martínek – Pícha, Carda, Kašpar, Šuba (81. Václavík) – Tlapa, Čibera, Balogh (46. Žilák, 86. Dufek), Kubeš (76. Novák) – Maroušek.