Kluci se určitě zvednou, tipuje expísecký Karel Kulík

Na další fotbalovou štaci se v létě vydal Karel Kulík. Dvaadvacetiletý defenzivní záložník spojil studium na jižní Moravě s fotbalem a stal se hráčem účastníka MSFL FC Slovan Rosice. Třetí ligu v Písku, kde strávil v A-týmu poslední čtyři sezony, nadále sleduje. „ČFL je vyrovnaná soutěž, věřím, že se kluci ještě do konce podzimu odlepí z posledních míst,“ říká v rozhovoru pro klubový web FC Písek.

Jak zatím hodnotíte působení v Rosicích?
Mé působení nemůžu hodnotit jinak než kladně, ze začátku byl pro mě skok přesunout se téměř na stálo přes půl republiky, ale ve výsledku mi to přineslo spoustu ušetřeného času ve skloubení školy s fotbalem. Navíc se nám zatím daří, i já se cítím na hřišti dobře a velkou roli hraje parta v kabině.

Zatím jste naskočil do všech zápasů, panuje spokojenost s vaší herní vytížeností?
Naprosto, posledních sedm zápasů nastupuji stabilně v základní sestavě a lepší start v novém angažmá jsem si nemohl představit a doufám, že svou předvedenou hrou trenérovi oplácím důvěru.

Už teď máte během jedenácti zápasů na kontě čtyři vstřelené branky, to je více, než kdy jindy za celou sezonu, čím to je?
Myslím si, že to je hlavně dáno posunem v sestavě, kdy jsem se ze stopera posunul o kousek výš. Občas hraju čistě defenzivního záložníka, ale na některé soupeře se dostávám až na pozici podhrotového hráče. Díky tomu se častěji dostávám do vápna a konečně se mi párkrát povedlo svou šanci proměnit. Ale gólů mohlo být ještě mnohem víc. Hlavně doufám, že čtyřka není konečné číslo.

V tabulce se nacházíte na druhé pozici, je to nadplán? Pomýšlíte na postup do FNL?
Myslím si, že máme kvalitní mužstvo a tomu naše pozice zatím odpovídá. Nadplán je to možná trošku, ale rádi bychom vylepšili loňské páté místo a pokud to bude na bedně, bude to úžasné. Postup se zatím v kabině nezmiňuje, je před námi ještě spoustu těžkých zápasů a Kroměříž jen tak nezaváhá. Na druhé straně na nás dotírají Hlučín, Baník Ostrava B, Slovácko B. Bude to ještě těžký boj vůbec naši pozici udržet.

Jaká je v Rosicích parta?
Partu si nemůžu vynachválit, kluci mě přijali už v zimě, kdy jsem docházel jen trénovat a teď v létě jsme na to jen navázali. Myslím si, že hlavně ta parta stojí za povedenými výsledky.

Váš mladší bratr Václav momentálně nastupuje za Protivín, jak se mu vede?
Brácha nastupuje stabilně v základní sestavě, teď si prý přivodil nějaké drobné zranění, ale nemělo by to být nic dlouhého. Stíhá k tomu všechny své fotbálky při škole a ostatní aktivity, takže myslím, že je spokojený.

Sledujete písecké výsledky v probíhající sezoně? Popřípadě co na ně říkáte?
Sleduji je poctivě, když mám čas, tak si pouštím i zápasy a koukám, jak se klukům vede. Bohužel to letos není nic moc, ale myslím, že to je způsobeno zraněními, která kádr zastihla na začátku sezóny. Ale třetí liga je vyrovnaná soutěž a věřím, že se ještě do konce podzimu odlepí z posledních míst a nebude takové napětí v kabině.

Napsal Václav Kucul, foto Jan Škrle