U19: Vedoucí Liberec nakročil za výhrou už do přestávky

V České lize dorostu U19 jde vedoucí Slovan Liberec od vítězství k vítězství. Suverénní postavení a třináctou podzimní výhru si zaslouženě odvezl z Písku. Domácí na lídra soutěže nestačili. Trenéra Bílého mrzely zbytečné chyby. V dalších domácím střetnutí hostí Písečtí dalšího silného soupeře, druhé béčko Slavie Praha.

Petr Bílý, trenér U19: „Pokud budu hodnotit výsledek, tak jsme v zápase určitě neobstáli. Pokud budu hodnotit silovou, rychlostní a aktivní složku, byli jsme daleko lepším týmem než v předešlých dvou utkáních. Některé pasáže zápasu byly koukatelné, bohužel se nám z nich zatím nedaří udělat jeden celek. Stále nám dělá problém řešení situací při výstavbě hry a správné nabírání míče, ale to je převážně zapříčiněno chybným postavením hráčů nebo špatným vnímání dané situace. Na výstavbě hry a přepínání po ztrátě balonu se snažíme pracovat. Klukům určitě nemohu upřít snahu, ale soupeř nás nemilosrdně trestal za každou naši chybu. Z mého osobního pohledu byla v utkání vidět u hráčů změna v myšlení, což kvituji.“

FC Písek U19 – FC Slovan Liberec U19 0:5 (0:4)

Sestava: Kubec – Kubeš (71. Václavík), Pícha, Kašpar, Šuba – Tlapa, Kapinus, Čibera, Maroušek (68. Baďuru), Souhrada (46. Pergler) – Kuchař.