Druhé béčko Slavie obrali o dva body

Pro píseckou devatenáctku pokračovala série těžkých zápasů s předními celky České ligy dorostu. Nad druhou a dosud neporaženou rezervou Slavie Praha drželi Písečtí nadějný náskok 2:1 až do 77. minuty, kdy sešívaní srovnali na konečných 2:2. Před stovkou diváků se body spravedlivě dělily.

Petr Bílý, trenér U19: „Utkání musím hodnotit kladně, jak z pohledu výsledku, tak předvedeného týmového výkonu. Ten kluci museli podpořit svým individuálním výkonem v maximální běhavosti i včasné reakci na danou situaci. Musím říci, že v utkání jsme byli dostatečně nebezpeční v útočné fázi a to byl další důvod, proč jsme mohli zápas zvládnout. Mrzí mě dvě věci. První zranění hráče, kterému tímto přeji brzké uzdravení, druhá je inkasování branky na 2:2, které se dalo zabránit jednoduchým posunem a včasným vystoupením. Kluky chválím a přeji si, abychom na tento výkon navázali v dalším zápase.“

FC Písek U19 – SK Slavia Praha U19 B 2:2 (1:1)
Branky:
vlastní, Baďura.

Sestava: Kubec - Pícha, Kašpar, Carda, Souhrada- Pergler (36. Maroušek), Kapinus (46. Kubeš, 91. Václavík), Čibera, Baďura, Tlapa - Kohout (88. Šuba).