Martin Voráček: Podporu fanoušků cítíme, s Admirou chceme bodovat

Bitvu na západě Čech písecký tým zvládl i díky dvěma zásahům agilního Martina Voráčka, který mířil do baníkovské sítě v obou poločasech a obstaral v pořadí druhý a čtvrtý gól. V páteční předehrávce přijede do Písku první Admira Praha a krajní záložník věří, že zabodují i s novým lídrem třetí ligy. „Výsledky Admiry budí respekt,“ uznává v rozhovoru pro klubový web Voráček.

Martine, jak hodnotíte vítězný zápas se Sokolovem?

Určitě kladně. Samozřejmě bych byl radši, kdybychom si dokázali rychlé vedení 3:0 zkušeně pohlídat a zápas si víc užít, ale tři body z venku a čtyři vstřelené góly se počítají.

Zažil jste někdy takovouto gólovou přestřelku s dobrým koncem pro vás?

Upřímně si nevzpomínám. Není to, že by v ČFL nepadalo hodně gólů, spíše naopak. Ale většinou je to na jednu stranu, na takové zápasy bych si i vzpomněl…

V utkání jste vsítil dva góly, mohl byste nám je přiblížit?

U obou mi asistoval Franta Belej – tímto bych mu rád ještě jednou na dálku poděkoval. Zdá se, že mu trenéři konečně našli správný flek. Gól na 2:0 byl se štěstím. Dostal jsem od Franty zpětnou nahrávku na vápno, připravil si míč na střelu a mířil obstřelem na zadní tyč. Obránce však střelu tečoval do protipohybu gólmana a ta ještě zrychlila po kluzkém trávníku. Čtvrtý gól byl zásadní v tom, že nám pomohl opět zklidnit se dvoubrankovým vedením a dohrát zápas v relativním klidu do úspěšného konce. Podařilo se nám vypresovat balón vysoko na útočné půlce, s Frantou jsme si na středu hřiště rychle vyměnili balón a on mě vysunul přihrávkou do vápna, kde se mi podařilo zasunout míč pod vybíhajícím brankářem.

V pátek hostíte Admiru, která je na prvním místě. Co od zápasu očekáváte?

Admira má za sebou dobré výsledky a venku je silná. Očekávám, že by se mohli konečně uklidnit a nechat venku taky nějaké body, to je samozřejmě s nadsázkou (usmívá se).

S čím do zápasu půjdete?

My? Jedině vyhrát. Asi jsem u nás ještě nezažil, že bychom šli na zápas s jinou myšlenkou. Nebo že bychom si říkali, dneska pojďme zkusit udělat třeba bod. A už vůbec ne doma.

Střed tabulky je hodně nahuštěný, má teď každý bod cenu zlata?

Dá se to tak říct. Není to tak dávno, co jsme se pohybovali na sestupových místech. Když se na tabulku podíváme dnes, mohlo by se zdát, že jsme v klidném středu, ale úplně tomu tak není.

Admira je nebezpečná i venku, až na jediný zápas, ve kterém remizovala, vše na hřištích soupeřů vyhrála.

Jak jsem již říkal, výsledky Admiry budí respekt a dá se očekávat, že přijede nadstandardně kvalitní třetiligový tým. Proto budu rád, když nás fanoušci opět přijdou podpořit a snad se dočkají hezkého fotbalu. V posledních zápasech diváci nastolili trend, kdy z jejich řad cítíme silnou podporu v domácích zápasech a za celou šatnu můžu říct, že jsme za to rádi a vážíme si toho.

Napsal Václav Kucul, foto FK Baník Sokolov

26. 10. 2022
Redakce Redakce