Měli jsme na to, abychom skončili o pár pater výše, hodnotí podzimní část Němeček

Obránce či záložník Michal Němeček, který je v Písku na hostování z českobudějovického Dynama, zařídil v posledním podzimním zápase svému týmu jediným gólem do sítě Povltavské FA tři body. „Odrazilo se to ke mně před prázdnou bránu a pak už jsem to měl jednoduché,“ popsal vítěznou trefu šťastný střelec. A jak hodnotí pro klubový web FC Písek skončený podzim a zůstane ve žlutomodrých barvách i nadále?

Michale, jak hodnotíte podzimní část, kterou jste odehrál opět v píseckém dresu?

Musím přiznat, že podzim nám nevycházel úplně podle našich představ. Nakonec to ale, myslím si, tak špatně nedopadlo a podzim jsme ukončili na deváté příčce.

V posledním zápase jste vstřelil premiérový gól v píseckých barvách, ten navíc znamenal výhru.

Jsem rád, že se mi konečně povedlo vstřelit gól. Větší radost mám ovšem z toho, jak říkáte, že ta branka znamenala výhru a tři body do tabulky.

Jak jste se ke gólové situaci dostal?

Kopali jsme standardní situaci, soupeř si po centru srazil míč směrem k bráně a brankář to stačil vytáhnout na tyč, od té se to odrazilo ke mně před prázdnou bránu. Už jsem to měl jednoduché.

Bude vás to stát něco do kasy?

Tam už jsem zaplatil tolik, že by mě tohle vůbec nerozhodilo (usmívá se).

Pár zápasů jste v řadě nehrál, čím to?

V zápase s Hostouní jsem dostal červenou kartu, za kterou jsem následně bohužel vyfasoval trest na tři zápasy.

Co říkáte na tabulku po podzimní části?

Myslím si, že jsme měli určitě na to, abychom skončili o pár pater výše. Na začátku sezony jsme se však potýkali s mnoha chybami, které nás stály důležité body. Nakonec jsme jako tým ubojovali aspoň to deváté místo.

Jaká je partu v písecké kabině?

V Písku jsem působil už na jaře, takže kluky znám moc dobře a nemůžu si stěžovat. V šatně máme spoustu zkušených borců a ty táhnou nás mladší. Musím říct, že mi to hodně pomohlo.

Co bude s vámi v zimě, zůstanete, nebo se vracíte do Dynama?

Momentálně ještě vůbec nevím, jestli se vracím na přípravu do Budějovic nebo zůstanu v Písku. Nevím, jak to bude. Zatím se mnou ještě nikdo nemluvil.

Napsal Václav Kucul, Foto: Jan Škrle

Fotogalerie

18. 11. 2022
Redakce Redakce