Radoslava Houdka těšila početná účast hráčů na trénincích

Družstvo U12 skončilo po podzimní části České ligy žáků na osmé příčce, když ve třinácti zápasech šestkrát vyhrálo, sedmkrát odešlo z trávníku poraženo a má plusové skóre 76:51. Skončený podzim jsme rozebrali s trenérem týmu Radoslavem Houdkem.

Jak jste spokojeni s umístěním po polovině soutěže?
V ČLŽ jsem s umístěním spokojen, což neznamená, že bychom na tom nemohli být o něco lépe, kdybychom dotáhli některé zápasy do vítězného konce. V KP (který hrajeme spolu s U13) jsem s umístěním také spokojený.

Co vás během podzimní části nejvíc potěšilo?
Nejvíce mě potěšila vysoká účast hráčů na trénincích, kteří se svojí chutí a snahou zlepšovat se opět posunuli dále a postupem jsme to dokázali přesunout do zápasů.

Co vás nejvíc trápilo, kde musíte přidat?
Celkově od začátku jsme měli problémy v rozehrávce, neboť nechceme, aby kluci pouze nakopávali míče. Ale postupem času se to zlepšuje a už v některých zápasech byly vidět hezké akce i po celém hřišti. Jak individuální, tak týmové. Dále jsme v některých zápasech měli problémy v zakončení, ale věřím, že postupem času to bude lepší a lepší...

Jaký zápas označíte za nejpovedenější a na druhou stranu za nejhorší?
Jeden z nejpovedenějších zápasů bych asi označil domácí zápas s FC Táborsko, který jsme bohužel nedokázali dotáhnout do lepšího výsledku než 2:4, ale na druhou stranu tam od nás bylo přesně to, co si s kluky říkáme a na čem pracujeme. Tento zápas se nelíbil pouze nám trenérům (i trenérům Táborska), ale dobré odezvy to mělo i od rodičů a dalších diváků.
Ještě bych mohl zmínit zápas v Příbrami, který byl spíše bojovný, ale naší větší chutí jsme ho dokázali vyhrát 4:3.
Za nejhorší zápasy bych jich mohl označit více, ať to bylo se Spartou Praha nebo například s Viktorií Plzeň, ale nakonec jsem vybral poslední domácí zápas s SKP, které jsme si prohráli až v poslední třetině, v níž jsme dostali 4 góly a nakonec prohráli 3:5. V prvních dvou třetinách jsme dominovali, ale do třetí jsme špatně vkročili a už jsme se zpátky do zápasu nedostali.

Kdo z hráčů předvedenými výkony vyčníval, kdo byl oporou?
Nechci jmenovat jednotlivé hráče, ale určitě jedni z tahounů týmu byli Oliver Šmíd (který bohužel neodehrál celou podzimní část, neboť se zranil) a Karel Nikodem, který svým přístupem pomáhal klukům na hřišti i mimo něj. Další hráče nechci jmenovat, abych na někoho nezapomněl.

Na čem musíte přes zimu zapracovat?
Jak jsem už zmiňoval, tak určitě postupným přechodem z obranné části až do zakončení.

Kdy odstartujete zimní přípravu a jak bude probíhat?
Teď se nacházíme v přechodovém období, kde jedeme na režimu udržovacím. Mimo fotbálků různé teambuildingové akce (bowling, badminton, plavečák, florbal, atd.), ale od začátku roku bychom se do toho zase pustili. Máme naplánovaných docela dost přípravných zápasů, kde bychom chtěli vyzkoušet i nějaké různé varianty.

S jakým cílem půjdete do jarních odvet?
Vzhledem k přelosování soutěže, měli bychom se potkávat pouze s týmy ze špičky tabulky, tak chceme navázat na práci, kterou jsme teď v létě rozjeli.