Nabíráme kondici, je to ostré, chválí si po týdnu Nousek

Fotbalisté Písku mají první týden náročné zimní přípravy za sebou. Pod vedením kondičního trenéra Jakuba Michálka dostali pořádně do těla, aby byli stoprocentně nachystaní na jarní sezonu.

Fyzickou připravenost hráčů má nově na starosti kondiční trenér Jakub Michálek. Nová tvář v realizačním týmu si přístup na trénincích pochvaluje. „Nyní je po prvním týdnu společné přípravy, tréninky byly intenzivní, ale kluci je odmakali na výbornou,“ kvitoval Michálek. „Ze začátku se zaměřujeme především na objem. Tento makrocyklus nám ukončí dvojzápas s U19 Viktorie Plzeň a Lomem na začátku února, poté budeme přecházet do síly a do rychlosti,“ nastínil k dalšímu programu.

„Jsem spokojený, jak kluci k přípravě přistoupili. Vše probíhá podle plánu. První týden měl na starosti kondiční trenér Michálek. A taky to podle toho vypadalo. Kluci brečí a trenéři jsou spokojení,“ vtipkoval trenér Milan Nousek ml. „Já si zatím přípravu užívám, kluky sleduju z povzdálí, jak krouží po oválu. Pro ně to až tak příjemné není, ale náročný začátek přípravy musí vydržet,“ říkal s úsměvem písecký kormidelník, jemuž se zapojilo do tréninků 22 svěřenců. Adam Petr nakonec stráví jaro v Protivíně, kde už úspěšně hostoval na podzim.

Náročný týden zakončil první herní test s Č. Krumlovem (2:1), kdy se hráči mohli konečně „pomazlit“ s míčem. „Viděli ho jen na chvilku v pátek, jinak skoro vůbec,“ prozradil kouč, že hráči mají těžké nohy a bylo to vidět i v samotném utkání s divizním soupeřem. „Některé pasáže byly dobré, jindy zase ten míč překážel. Protože týden nabíráme kondici a je to opravdu ostré, beru to hodnocení tentokrát jinak,“ uvedl Nousek po skončení sobotního střetnutí.

Nadcházející sobotní duel s druholigovou Duklou Praha, která znovu využije pohostinnosti a komplexnosti sportovního areálu v Písku k zimnímu soustředění, bude o mnoho náročnější. „Samozřejmě to bude jiný level, věřím, že nezklameme,“ dodal Nousek.

Přehled přípravných zápasů FC Písek najdete zde.