Písečtí mládežníci startují na čtyř ze šesti finálových turnajů PLANEO Cupu

Finálové turnaje jedenáctého ročníku PLANEO CUPu – Poháru mládeže FAČR, se budou hrát sice až na jaře letošního roku, ale již v úterý 17. ledna se uskutečnilo jejich rozlosování.

Losování základních skupin finálových turnajů proběhlo tradičně v Síni slávy Fotbalové asociace ČR. PLANEO CUP se hraje v šesti věkových kategoriích od U8 až po U13.

Z celkového počtu 924 týmů z 260 klubů čítající více než 18.000 hráčů a hráček se v každé věkové kategorii probojovalo do finálového turnaje 24 nejlepších týmů. Ty byly rozlosovány do čtyř základních skupin, v kterých mezi sebou zabojují o postup do zlaté, stříbrné a bronzové skupiny. Ze zlaté skupiny pak vzejde vítěz dané věkové kategorie.

V letošním ročníku zavítá finále PLANEO CUPu Poháru mládeže FAČR jak do osvědčených míst, jako jsou Vysoké Mýto, Uničov nebo Benešov, také do nových lokalit, mezi které patří Hlučín, Kuřim a Varnsdorf. Snahou pořadatelů je přivést finálové turnaje, které jsou pro většinu týmů vrcholem sezóny, do nových míst, kde se dlouhodobě věnují mládežnickému fotbalu.

Je potřeba zmínit, že i letos se do jarních bojů probojovalo mnoho papírových „trpaslíků“, jako jsou např. Bojkovice, Nemošice, Choceň, Ivančice, Vestec. Hráči těchto týmů se můžou těšit na zvučnější soupeře, například Spartu Praha, Slavii Praha, Bohemians Praha, Baník Ostrava, Slovan Liberec a další.

Ve čtyřech kategoriích má zastoupení i písecká mládež. Žáci U13 vyrazí na konci dubna do Vysokého Mýta, kde budou mít v základní skupině kvarteto klubů z první ligy. Nelehký los má i tým starší přípravky U11, který v Benešově narazí na Slavii Praha, Slovácko, Hradec či Olomouc. Přípravka U10 se v Hlučíně střetne s Jabloncem, Pardubicemi, Jihlavou, Sokolovem nebo Spartou Brno. Benjamínci z celku U8 na začátku června zajíždí do Uničova a narazí na neznámé protivníky.


FINÁLOVÉ TURNAJE PLANEO CUP 2022/23
U13: 29. - 30. 4. 2023 Vysoké Mýto
(skupina A: Pardubice, Slovácko, Ústí nad Labem, Sigma Olomouc, FCP, Baník Ostrava)
U12: 13. - 14. 5. 2023 Kuřim
U11: 6. - 7. 5. 2023 Benešov
(skupina B: Hradec Králové, Sigma Olomouc, Slavia Praha, Slovácko, FCP, FC Ivančice)
U10: 20. - 21. 5. 2023 Hlučín
(skupina D: Jablonec, Sparta Brno, Sokolov, Jihlava, Pardubice, FCP)
U9: 27. - 28. 5. 2023 Varnsdorf
U8: 3. - 4. 6. 2023 Uničov
(skupina D: FCP, Bojkovice, Nemošice, FC Hlučín, Pšovka Mělník, Sparta Kolín)