Na testy přichází záložník Dominik Štěch

V základní sestavě FC Písek se proti Dukle Praha objevila nová tvář. Na zkoušku z divizních Katovic přišel 20letý záložník Dominik Štěch. Šanci přesvědčit písecké trenéry bude mít i v následujících přípravných zápasech.

S fotbalem začínal Dominik Štěch v roce 2009 v českobudějovickém Dynamu, odkud se hned přesunul do líhně SKP Č. Budějovice, kde strávil mládežnický věk. Minulou sezonu úspěšně odehrál za Olešník v krajském přeboru, v létě přestoupil do divizních Katovic, kde svými výkony zaujal zástupce předních jihočeských klubů.

Testy absolvoval v první polovině ledna v druholigovém Táborsku, odkud dostal pozvánku do přípravy. A rozhodně nezklamal. „Zkušenost je to neskutečná, jsem za to rád,“ říká českobudějovický rodák. „Na některých věcech musím ještě zapracovat a v létě bych se měl připojit do přípravy s Táborskem. Tak uvidíme,“ dodává talentovaný záložník, který absolvoval dvoufázové tréninky a zahrál poločas bezgólového střetnutí s Domažlicemi.

Když je divize málo, naskytla se možnost zkusit štěstí u Otavy. „V Táborsku mi řekli, že by o mě měl zájem Písek. Neváhal jsem. Je to zase vyšší soutěž než divize,“ prozrazuje, jak se rodila zkouška v třetiligovém Písku.

Fanouškům FC Písek se Dominik Štěch poprvé předvedl v sobotním přípravném utkání s Duklou Praha. „Odehrál jsem celý zápas, ale musím říct, únava byla znát. S klukama jsem hrál poprvé, všechno si to teprve sedá k sobě a zvykám si na něco jiného. Dukla, i když měla za sebou soustředění, prokázala, že druhá liga je oproti ČFL rychlejší a důraznější,“ líčí dojmy z premiéry na umělce, která skončila porážkou 1:5.

Novic v píseckém mužstvu si pochvaluje jak nové prostředí, tak atmosféru v kabině. „První dojmy jsou super. Kluci jsou v pohodě a trenéři také,“ usmívá se Dominik Štěch, jenž bude v Písku na testech do poloviny února. Pak se rozhodne o jeho dalším fotbalovém osudu. „Udělám všechno pro to, abych tu zůstal," uzavírá ofenzivní záložník.