Turnajová generálka v Kamenici skončila finálovou porážkou s Lomem

Premiérovou účastí na turnaji O pohár starosty města v Kamenici nad Lipou zakončili fotbalisté Písku zimní přípravu. Ve vyrovnaném finále prohráli se Sokolem Lom 0:1 a obsadili druhé místo.

Do klání čtyř mužstev ovšem hráči Písku vstoupili vítězně. V semifinálovém duelu totiž svěřenci trenéra Milana Nouska porazili 2:1 Pelhřimov, po podzimu nejlepší tým krajského přeboru Vysočiny. Po deseti minutách skóroval Štěch, soupeř stačil po vyrovnání Niedrlem držet nerozhodný stav až do samého závěru, kdy se po rohu trefil hlavou dorostenec Kašpar.

Finálový soupeř Písku zase ve druhém utkání zdolal dalšího účastníka krajského přeboru Kamenici nad Lipou 4:1. „Až na počasí, které pořadatelé nemohli ovlivnit, to byl skvěle připravený turnaj na vysoké úrovni,“ pochválil Milan Nousek kamenické organizátory turnaje.

Duel s Pelhřimovem se hrál na 2 x 30 minut. Písečtí výhrou 2:1 splnili svůj cíl postoupit do finále. „Soupeři hrály do karet menší rozměry hřiště a při zkráceném čase s námi Pelhřimov držel krok po celé utkání. Bylo tam hodně soubojů, ale splnili jsme povinnost a postoupili dál,“ říká k prvnímu zápasu trenér Nousek, který musel oželet účasti opor Bělouška, Voráčka a Koreše a dal příležitost trojici dorostenců.

Ve finále s divizním Lomem po dohodě na 2 x 35 minut bylo podle Nouskových slov patrné, že kdo dá gól, ten vyhraje. Tím šťastnějším mužstvem byl Lom, který zásluhou Kubovského vstřelil ve druhém poločase vítěznou branku střetnutí. „Začalo hrozně sněžit, a musím říct, že ti fanoušci, kteří vydrželi až do konce, si zaslouží uznání,“ ohlédl se Milan Nousek za jinak vydařeným turnajem, který po celou dobu provázely sněhové vánice.

II. semifinále
FC Písek – FK Maraton Pelhřimov 2:1 (1:1)
Góly:
11. Štěch (Novák), 59. Kašpar (Alozie) – 23. Niederle.
FCP: Lukeš – Novák (30. Vokurka), Musa, Kašpar, Kotrba – Čibera (30. Vonášek), Kynkor (30. Němeček) – Kalousek (30. Hendrych), Kapinus (30. Bicenc), Alozie – Štěch.

Finále
FC Písek – Sokol Lom 0:1 (0:0)
Gól:
55. Kubovský.
FCP: Satrapa – Novák, Musa, Kašpar, Vokurka (35. Kotrba) – Němeček, Kynkor – Kalousek (35. Štěch), Kapinus, Hendrych (35. Vonášek) – Bicenc.

Konečné pořadí turnaje: 1. Sokol Lom, 2. FC Písek, 3. FK Maraton Pelhřimov, 4. TJ Slovan Kamenice nad Lipou.

Fotogalerie