Dorost startuje jaro soubojem s Jabloncem

Zimní přípravu mají za sebou také dorostenci týmu U19. Teď už vše směřuje k soutěžním zápasům České ligy. Tým Petra Bílého začíná svou jarní pouť již v neděli 5. března venkovním střetnutím proti sedmému Jablonci. Týden nato hostí v domácí premiéře v regionálním derby osmnáctku Dynama ČB.

Jak jste spokojen s průběhem přípravy?
Spokojený jsme tak napůl. To, co bylo naplánované, jsme odtrénovali, ale bohužel ne všichni hráči, protože nám docházku nabouraly nemoci, zranění a školní povinnosti.

Na co jste se v zimě zaměřovali?
Chtěli jsme zdokonalit jak individuální, tak týmový herní výkon. Zaměřili jsme se převážně na situační postavení jednotlivých postů, aby nám z toho vznikl ucelený herní projev, a byla vyvážená útočná i obranná fáze. Musím přiznat, že ne v každém přípravném zápase se nám to povedlo.

Co vám tedy ukázaly přátelské zápasy?
Že nedokážeme být pozorní celých 90 minut. V některých fázích utkání ztrácíme koncentraci, převážně vlivem únavy. Druhou stranou nám ukázaly i kladné věci, třebaže hráči posunuti z U17 jsou dobře připraveni a díky tomu nám umožňují více alternativ pro první i pro druhý tým.

Jaké máte plány do jara? Kolik bodů bude stačit k udržení?
Odpovím asi jako vloni. Nějaké číslo mám v hlavě, ale to není úplně podstatné. Podstatné bude, jaké výkony budeme předvádět na hřišti a kolik hráčů se posléze dokáže adaptovat v dospělém fotbale a na jaké úrovni.

Do A-týmu nakouklo v přípravě několik dorostenců. Výkony zaujal především Kašpar.
Jsem hrozně rád, že naši dorostenci dostávají šance a mohou nasávat atmosféru v kabině dospělých. Někdy u nich musíte být trpěliví a najít ten správný časový úsek a vypadá to, že u Kuby Kašpara se nám to nejspíš povedlo. Mě jeho výkony nepřekvapují, samozřejmě mu to přeji a záleží vždy na tom daném klukovi, jak svoji šanci uchopí.