František Belej se vrací do píseckých řad

Ofenzivní záložník či útočník František Belej bude opět nosit žlutomodrý dres třetiligového FC Písek. Po roce a půl hostování v píseckých službách přidá další starty v jarní části ČFL už jako kmenový hráč.

„Kluky a realizák jsem neviděl od listopadu, tak na všechny moc těším. Doufám, že oni to mají stejně,“ hlásil s úsměvem navrátilec od Litavky.

V mateřském klubu se na dalším účinkování nedohodl a rád zamířil do známých míst. „V Příbrami mi skončila smlouva a na nové jsme se nedomluvili. Jsem rád, že Písek mi vyšel vstříc a celkem rychle jsme se domluvili,“ uvedl k definitivnímu přestupu do FC Písek, kde doposud jen hostoval.

Příbram, lídr F:NL, pod novým trenérem Dušanem Uhrinem ml. rozhodně nezahálela. „V přípravě jsme dostali dost zabrat, tím je zimní příprava vyhlášená a bolí… Bohužel v zápase proti Táborsku to odnesly moje vazy v kotníku, takže doteď se z toho pomalu dostávám,“ podotkl, že návrat na hřiště si bude muset ještě počkat a k týmu se připojí později.

Písek i za jeho podzimního působení skončil na deváté pozici. Plány byly o něco smělejší. To platí i pro druhou půlku sezony. „Od jara očekávám posun v tabulce na vyšší příčky. Věřím, že tým bude na jaro dobře připravený a nerozhodný výsledky z podzimu budeme teď překlápět na naši stranu. A taky doufám, že budeme bavit fanoušky ofenzivní hrou, aby jich chodilo co nejvíc,“ vyřkl přání do jarních bojů.

V Písku stráví František Belej minimálně i příští roční třetí ligy. „S panem Gornickým jsme se předběžně domlouvali, že by to měl být rok a půl s tím, že kdyby přišla nabídka z vyšší soutěže, tak nebude problém mě pustit, za což opět děkuji Písku,“ ocenil při jednáních vstřícnost píseckého předsedy.