Derby je tady! Písek přivítá rezervu Dynama

Zimní přestávka je minulostí. Už v sobotu 4. března písečtí fotbalisté přivítají v rámci 16. kola ČFL na domácí půdě béčko českobudějovického Dynama. Hrát se bude na umělé trávě, derby zahájí v 10:15 hod. „Kdyby se nám podařilo vyhrát, dýchalo by se nám zase o něco lépe,“ doufá trenér Nousek v zisk tří bodů.

Poslední mistrovské utkání svěřenci trenéra Milana Nouska odehráli 12. listopadu proti Povltavské FA, které dokázali po gólu Michala Němečka vyhrát. Poté ovšem následovala skoro čtyřměsíční pauza od zápasů ve třetí české nejvyšší soutěži, nyní už je ale čas do fotbalového kolotoče opět naskočit.

Fotbalisté Písku ve svém prvním jarním utkání ČFL v tomto roce budou stát proti soupeři ze stejného kraje, Dynamu České Budějovice B. Tým, který vede Dušan Žmolík, se v tabulce nachází na čtrnácté příčce, tedy třetí příčce od konce, se třinácti body. „Je to první kolo, všichni se těšíme a co očekáváme tři body, to ovšem očekává i Písek. Budeme tedy muset předvést kvalitní výkon, abychom si ty body zasloužili více než soupeř,“ uvedl lodivod budějovického celku pro web Jihočeský fotbal před sobotním zápasem.

Písečtí fotbalisté jsou na tom o něco lépe, v tabulce se nacházejí na místě devátém a jejich bodový odstup na béčko Dynama je šestibodový, to znamená, že Písek má v tabulce bodů devatenáct. „Je to zápas, který o ledačems napoví. Bodový rozdíl mezi námi a Dynamem je minimální, a kdyby se nám podařilo vyhrát a bodově odskočit, dýchalo by se nám zase o něco lépe,“ řekl před úvodním zápasem jara písecký trenér Nousek.

Poslední vzájemný zápas se hrál na začátku srpna loňského roku a vyzněl lépe pro hosty z Písku. Ti v Českých Budějovicích po gólech Kalouska a Bicence vyhráli na Složišti 2:0. V kádru dynamáckého béčka nedošlo v zimě až na navrátilce Míku s Pařízkem (v sezoně 2020/21 hrál v Písku) k žádným změnám. V šesti přátelských zápasech pětkrát vyhrálo a jednou remizovalo.

Utkání, které začne v sobotu v 10:15 na umělé trávě v Písku, bude řídit jako hlavní rozhodčí Lukáš Langmajer. Na lajnách mu budou asistovat Miroslav Duda a Pavel Šiška.