Písečtí fotbalisté k sobotnímu zápasu pojedou do Zbuzan

V rámci 17. kola ČFL – skupiny A písečtí fotbalisté budou zajíždět na hřiště Zbuzan. Tento tým, ležící na okraji Prahy se v tabulce nachází na sedmém místě o bod před Pískem. Utkání začíná v sobotu 11. března hodinu po poledni, tedy ve 13:00.

Trenér Nousek od zápasu ve Zbuzanech nic jednoduchého nečeká. „Pro nás to bude těžký zápas. Zbuzany jsou samozřejmě kvalitní tým, o tom jsme se přesvědčili i na podzim, kdy jsme dokázali to utkání nějakým způsobem vést k vítězství, ale ta síla mančaftu se v závěru, kdy nám vyrovnal, projevila. My po tom prvním kole nejsme úplně v ideálním rozpoložení, protože jsme na domácí půdě prohráli s Budějovicemi 2:1. A samozřejmě tam na nás nějaký ten tlak je. Pro nás to utkání bude nesmírně těžké,“ říká před sobotním zápasem kouč píseckého celku.

Poslední vzájemné utkání mezi těmito celky skončilo nerozhodně 2:2. Písek na domácím hřišti vedl 2:1, zbuzanští fotbalisté ale v devadesáté minutě srovnali. „Můžeme si z toho vzít to, že ten tým bojuje až do poslední minuty. V tom zápase, než jeli na podzim k nám, také vyrovnali v poslední minutě utkání a tohle je jejich síla. Bohužel, i když jsme tohle věděli, nechali jsme je na konci vyrovnat. Určitě to nebude nic jednoduchého, mají technicky dobře vybavené hráče,“ upozorňuje Nousek na silné stránky píseckého soupeře.

A jak vypadá zdravotní stav Kalouska, který musel v prvním jarním soutěžním utkání proti rezervě Dynama střídat? „U Kalyho je velký otazník, nechci předbíhat, ale myslím si, že k dispozici k utkání nebude,“ zakončil Nousek.

Zbuzanský celek v prvním jarním utkání prohrál 2:1, nad jeho síly byl Králův Dvůr. Za Zbuzany snižoval až v nastaveném čase druhého dějství z penalty Hampl.

Sobotní utkání bude řídit jako hlavní rozhodčí Lubomír Řeháček. Tomu na lajnách budou asistovat Vít Šťastný a Michal Mrkáček.

Napsal Václav Kucul, Foto: Jan Škrle