Devatenáctka na domácí půdě remizovala s Dynamem

Starší dorostenci v České lize dorostu na domácí půdě přivítali soupeře ze stejného kraje, českobudějovické Dynamo. Ačkoliv svěřenci trenéra Bílého po prvním poločase prohrávali, dokázali skóre po dvou trefách Tlapy utkání na svou stranu otočit. Hosté ale necelou čtvrt hodinu před koncem srovnali a utkání skončilo nerozhodně 2:2.

Petr Bílý (trenér U19): ,,Za mě to bylo líbivé utkání. Fotbal nahoru dolů, obraty ve skóre, hezké góly, prostě derby se vším všudy. Myslím si, že jsme herně navázali na Jablonec a v prvním poločase jsme byli my tím lepším týmem. Příležitostí ke skórování jsme měli vcelku dost. Paradoxně jsme první poločas prohráli po situaci, kterou jsme měli zvládnout daleko lépe. Do druhého poločasu jsme nastoupili skvěle a skóre otočili. V ten moment jsme měli šanci utkání rozhodnout a přidat třetí branku. Po této pasáži jsme začali být nepřesní a neaktivní. Také jsme za to byli potrestáni. Remíza je asi pro oba spravedlivá, ale pořád ve mně převažují pocity, že v naší dominantní pasáži jsme měli ještě jednu branku přidat.“

FC Písek U19 – Dynamo ČB U18 2:2 (0:1)
Góly:
47. a 51. Tlapa – 38. Pechek, 77. Štindl.

Písek: Pokorný – Maroušek, Carda (46. Klimeš), Kašpar, Souhrada (71. Pícha) – Čibera, Kapinus, Mařík, Baďura, Tlapa – Kohout (60. Kubeš).

Napsal Václav Kucul, Foto: Jan Škrle

Fotogalerie