Podali jsme výborný výkon směrem dozadu, chválí si brankář Satrapa

Jednička FC Písek sehrála proti Zbuzanům jednu z hlavních rolí. V polovině úvodního dějství zlikvidoval Jan Satrapa pokutový kop domácího Eichlera a výrazně se podílel na prvním jarním vítězství. Nulu na kontě podtrhl zisk tří bodů.

S jakým cílem jste šli do utkání?
Do Prahy jsme jeli bodovat. Po minulém zápase se spodek tabulky na nás nepříjemně dotáhl. Nechtěli jsme se v případě další ztráty dostat pod zbytečný tlak. Takže hlavní cíl byl neprohrát.

Jakou roli sehrál fakt, že se hrálo na umělce. Byla to vaše výhoda?
Jestli to byla výhoda nebo ne, to nevím. Ale my jsme letos ještě na přírodní trávě nebyli, a myslím, že soupeř to má podobně. Asi by to byla ještě větší holomajzna, než na menší umělce na Motorletu byla.

Domácí měli ve 26. minutě výhodu pokutového kopu. Ten jste s přehledem kryl. Bylo to špatně kopnuté?
Z pohledu fotbalové logiky, že se neproměněná penalta dá pouze špatně kopnout, tak určitě. Domácí hráč si mě celou dobu před rozehráním připravoval na druhou stranu, ale pár penalt už jsem zažil, takže jsem tak nějak tušil, co bude následovat. Každopádně vždy je to i o štěstí. Mohl ji kopnout nahoru a byl bych na to třeba krátký.

Nakonec se zahozená penalta ukázala jako jeden z klíčových momentů.
Takováhle událost se podepíše na každém mužstvu. Je pak už na hráčích, jak rychle se z toho oklepou a vrátí se jim sebevědomí.

V nastavení první půle se krásně trefil z trestného kopu uzdraveny Voráček. Gól vás ještě více nabudil?
Martin to trefil fantasticky. Teď už ho od přímáku zase nikdo nedostane půl roku. (směje se) Gól nám dodal potřebnou sebedůvěru do dalšího poločasu, že neodjedeme s prázdnou.

Domácí sice měli tlak, ale obrana fungovala výborně.
To je pravda, kluci v sobotu podali výborný výkon směrem dozadu. Pár chybiček se samozřejmě stalo, ale bylo to i s ohledem na to, že jsme nastoupili pro nás v netradičním rozestavení 3-5-2.

Ani jste neměl moc práce ...
To máte pravdu, moc tam toho nebylo, což mi ani moc nevadilo (usměje se), i když zima byla nepříjemná

Byl to klasický zápas o jednom gólu. Dá se to tak říct?
Určitě. Menší hřiště, docela nepříjemný vítr, to všechno se na tom také podepsalo. Nám to dopředu poslední dobou moc nejde, máme i zraněné hráče, na kterých doposud hra dopředu hodně stála, takže jsme rádi, že jsme tam ten gól dotlačili. A vzadu si to sedlo, hodně nám pomohl i návrat kapitána Ondry Bělouška.

S Přešticemi zase na umělce. Bude potřeba taky potěšit fandy domácím ziskem bodů.
Já v to věřím, navíc jim máme z minulého společného zápasu co vracet. Doufám, že vyjde co nejlepší počasí a my předvedeme dobrý výkon, aby diváci byli spokojení a body zůstaly u nás doma.

Napsal Michal Průcha, foto Jan Škrle