Písek o víkendu pojede do Karlových Varů

Svěřenci píseckého trenéra Milana Nouska v 19. kole ČFL – skupiny A budou k fotbalovému klání zajíždět do západních Čech. Utkání startuje 25. března v sobotu večer od 18:00 na půdě karlovarské Slavie.

Jihočeši poslední dva zápasy neprohráli a v týmu tak panuje optimistická nálada. V posledním utkání písecký celek bral bod za domácí remízu 1:1 s Přešticemi. „Bylo to bojovné utkání, bod ale bereme. Přeštice na nás před zápasem ztrácely čtyři body a díky této remíze jsme si na našeho rivala udrželi náskok,“ hodnotil po utkání lodivod Písku.

O víkendu však Jihočechy v karlovarské metropoli nečeká nic jednoduchého, neboť písecký sobotní soupeř své poslední utkání zvládnul vítězně a díky stejnému počtu bodů v tabulce a lepšímu skóre se nachází na devátém, tedy o jednu příčku lepším umístění než Písek.

Písečtí fotbalisté budou však chtít odčinit podzimní porážku, když na domácí půdě s červenobílými padli vysoko 0:5. Po prvním poločase, kdy tým z Karlových Varů vstřelil čtyři góly, bylo defacto hotovo.

Sobotní zápas v lázeňském městě bude jako hlavní rozhodčí řídit Jakub Hodek, na lajnách mu budou asistovat kolegové Václav Kubec a František Cihlář.

Napsal Václav Kucul, Foto: Jan Škrle