Devatenáctka si ze hřiště Meteoru odvezla všechny body

Druhé venkovní vítězství si v jarní části připsal do tabulky ČLD písecký tým U19. Poprvé vyběhl v Praze na trávu a těžký terén mu dělal potíže. Naštěstí mu ale dokonale vyšel závěr prvního poločasu, v němž vsítil dva góly a nakročil za důležitými body nad Meteorem, který letos porazili i v odvetě.

Petr Bílý (trenér U19): ,,Z herního pohledu to paradoxně bylo nejhorší jarní utkání. Dělala nám problém přírodní podmáčená tráva, na které jsme byli na jaře vůbec poprvé. Musím uznat, že soupeř byl v prvních třiceti minutách nebezpečnějším, běhavějším týmem a nám vstup do utkání vůbec nevyšel. Domácí do 30. minuty promarnili tři velké příležitosti včetně neproměněného pokutového kopu. Díky tomu jsme dostali šanci se o výsledek porvat. Některé hráče jsem výkonem vůbec nepoznával a jsem rád, že je zastoupili jiní a ve zbytku zápasu už jsme byli i my tím kousavým týmem. Teď nás čeká anglický týden a nám tahle výhra může pomoci k rychlejší regeneraci a dodání potřebného sebevědomí. Kluky dnes pochválím převážně za výsledek, který si z Prahy odvážíme.“

FK Meteor Praha U19 – FC Písek U19 0:3 (0:2)

Branky: 41. Tlapa, 45. a 71. Kohout.

Sestava: Pokorný – Čibera (K), Kašpar, Carda, Malát – Maroušek (77. Dufek), Klimeš, Kapinus, Mařík (62. Souhrada), Tlapa (85. Pícha) – Kohout.

Napsal Václav Kucul, Foto: Jan Škrle