Písek v páteční předehrávce přivítá rezervu Plzně

V předehrávce 23. kola ČFL – skupiny A přivítají písečtí fotbalisté na domácím hřišti rezervu Viktorie Plzeň. Utkání bude mít výkop v pátek 21. dubna v 17:00 hodin.

Písecké fotbalisty v pátečním střetnutí s Viktoriány nečeká nic jednoduchého. Soupeř z Plzně se nachází na třetím místě a na jaře padl pouze jednou. „Potřebujeme body, s tímhle do toho zápasu určitě půjdeme. Co se týče Plzně, těžký soupeř, ty mají úplně jiné starosti, lepí jim to,“ je si vědom plzeňské síly trenér Nousek.

Naopak písečtí fotbalisté už čtyři zápasy čekají na vítězství. „Koukáme se pod sebe, ale i nad sebe. Ty rozdíly tam nejsou moc velké, dvě výhry zase znamenají posun někam jinam. Ten strašák tam ale je, to je bez diskuzí. I z tohohle pohledu by bylo fajn to doma zvládnout a zase se nějak odpoutat,“ říká k situaci v tabulce písecký lodivod.

Minulý víkend se nehrálo kvůli nezpůsobilé hrací ploše, fotbalisté obou celků do utkání tak nastoupí po dvou týdnech. Bude to těžké, minulý víkend jsme nehráli, Plzeň také ne. A i vzhledem k terénu, hřiště je stále hodně nacucané,“ líčí Nousek.

Poslední vzájemný mistrovský zápas mezi těmito celky skončil lépe pro Západočechy, ti totiž na podzim vyhráli 3:1.

Napsal Václav Kucul, Foto: Jan Škrle