Písek k dalšímu zápasu pojede do Hostouně

Písecký celek v rámci 24. kola ČFL – skupiny A se v dalším utkání utká s Hostouní. Hrát se bude na hřišti soupeře a výkop utkání je zítra v 10:30.

Písečtí fotbalisté minulý pátek v domácím utkání remizovali s rezervou Plzně 1:1. „V naší situaci by pro nás bylo lepší vítězství za tři body, ale musíme brát v potaz to, že Plzeň je kvalitní soupeř. Bod jsme tedy brali,“ ohlíží se Nousek za minulým kolem.

Hostouň je podobně jako Plzeň soupeř z horních pater tabulky, zelenobílý celek uzavírá první šestku a minulé kolo vyhrál 4:1 nad Královým Dvorem. „Jsou namlsaní, vyhrát na Králováku se jen tak někomu nepodaří, určitě je to povzbudilo. Musíme být odhodlaní a nechat tam všechno a doufat, že to bude stačit na body,“ říká písecký kouč.

Jihočeši nevyhráli pět utkání v řadě a potřebovali by tak nutně bodovat. V tabulce se nachází tři body od předposlední a sestupové příčky.

Na podzim Písek porazil Hostouň 2:0, a to i v deseti lidech, ve kterých právě zítřejšímu soupeři vstřelil obě branky. „Po tom vyloučení se to semklo a dokázali jsme zvítězit, byl jsem za to rád. Doufám, že utkání teď dohrajeme v plném počtu a budeme úspěšní jako na podzim,“ přeje si trenér Nousek.

Napsal Václav Kucul, Foto: Jan Škrle