Písek v pátečním utkání přivítá poslední Sokolov

Fotbalisté Písku v zítřejším předposledním domácím utkání této sezony přivítají poslední celek ČFL, kterým je Sokolov. Utkání na písecké půdě začíná v pátek 19. května od 18:00.

Písečtí fotbalisté ukončili osmizápasový půst bez výhry a v posledním soutěžním utkání zvítězili na hřišti rezervního celku Dukly 2:1. „Konečně jsme to prolomili. Zápas na Dukle byl strašně důležitý a těžký, jako každý jiný ve třetí lize. Dobře jsme se na to však připravili a jsme rádi, že jsme zvítězili a přivezli do Písku tři body. Každý bod z venku je pro nás dobrý,“ ohlíží se za zápasem záložník Dominik Štěch.

Ten měl na výhře velký podíl, protože připravil jednu ze dvou branek střelce Kalouska. „Kory vyhrál souboj uprostřed hřiště, dostal se ke mně balon a já přešel přes hráče a nacentroval Kalimu, Kali si to v těžké pozici dobře připravil a trefil to parádně,“ popisuje gólovou situaci.

Nyní do Písku přijede poslední tým třetí ligy, sokolovský Baník. „Zítra nás čeká velice důležité utkání, už jsme koukali na video. Sokolov bude těžký běhavý soupeř, který má výborné hráče na lajnách. Hrajeme doma a nezbývá nám nic jiného než uhrát tři body. Celý týden se na to připravujeme, takže doufám, že se nám povede vyhrát a užijeme si volný víkend,“ má jasno Štěch.

Páteční soupeř Písku z jedenácti jarních zápasů jedenáctkrát prohrál a dvakrát dokázal zvítězit. Poslední vzájemné střetnutí mezi těmito celky skončilo na podzim lépe pro Písek, který vyhrál v Sokolově 4:3.

Napsal Václav Kucul, Foto: Jan Škrle