Kluci to zvládnou i beze mě, doufá distancovaný Marek Kalousek

Poslední venkovní střetnutí s béčkem Dukly Praha rozhodl Marek Kalousek dvěma góly, v páteční důležité předehrávce třetí ligy ale bude proti poslednímu Sokolovu v sestavě chybět. Hrdina zápasu obdržel v nastavení druhou žlutou kartu a musí nuceně odpočívat.

Marku, první poločas s Duklou zrovna nevypadal příznivě. Jaké úkoly jste dostali do druhé půle?
Ano, mohu jen potvrdit, první poločas nám vůbec nevyšel, soupeř byl lepší a náš tým podržel Honza Satrapa, do druhé půle jsme šli s tím, že musíme být více aktivní směrem dopředu a hlavně na Duklu vletět hned od začátku, což se nám povedlo a druhý poločas jsme byli jasně lepší a myslím si, že jsme zaslouženě vyhráli.

Doufal jste v obrat? Už to zase vypadalo na další remízu…
Věřil jsem, že ten zápas neprohrajeme a během průběhu druhé půle i na obrat, protože iniciativa byla na naší straně. Měli jsme spoustu šancí a dvě se nám podařilo využít.

Popište nám vaše dvě trefy. Především ta druhá prý stála za to.
První gól jsem dal ze standardky z hranice vápna, podařilo se mi to trefit přes zeď a hezky to zapadlo do brány. Na druhém gólu má velkou zásluhu Dominik Štěch. Krásně zatáhl balon po lajně, dal mi to pod sebe a já jsem to z velkého úhlu propálil. Naštěstí pro nás to skončilo od tyče v bráně.

Nakonec jste se stal smutným hrdnou a zápas nedohrál. Co se stalo?
Bohužel je to tak. První žlutou jsem dostal za jasný faul zezadu a druhá byla naprosto zbytečná. Neuvědomil jsem si, že mám žlutou kartu a odkopnul jsem míč. Byla to hloupost.

Mohla v tom hrát roli přílišná motivace?
Nevím ani, jestli motivace, spíš jsem chtěl pozdržet chvíli čas a takhle to dopadlo.

V pátečním domácím utkání s posledním Sokolovem budete nuceně odpočívat. Jak moc to s odstupem času mrzí?
Určitě to mrzí. Čeká nás důležité utkání s posledním týmem tabulky, který vzhledem k záchraně je pro nás klíčový. Ale pevně klukům věřím, že to zvládnou i beze mě a vyhrají!

Vzpomenete si, kdy jste naposledy dostal červenou?
Byla to moje vůbec první červená a přišla v nevhodný moment. Doufám, že byla zase na dlouhou dobu poslední.

Prolomí vaši spoluhráči jarní domácí prokletí? Proč se doma nedaří pravidelně vítězit jako v minulých sezonách?
Věřím, že to prolomíme a už doma vyhrajeme. A na otázku proč se nám doma nedaří, nedokážu úplně odpovědět. Může tam být jistý tlak, nervozita, že bychom domácí utkání měli zvládat a venku se nám naopak hraje dobře. Ale tentokrát už to zlomíme.

Pokud porazíte Sokolov, odsoudíte ho k sestupu, naopak Písek se výrazně přiblíží záchraně.
Jak už jsem říkal, je to důležité utkání, které když zvládneme, tak se v podstatě zachráníme. A já pevně věřím, že tomu tak bude.