Masarykova škola Písek triumfovala v krajské finále McDonald’s cupu

Fotbalový stadion FC Písek byl ve čtvrtek dějištěm krajského finále McDonald’s cupu. Potkali se zde vítězové okresních kol z jihu Čech.

McDonald’s Cup je fotbalový turnaj pro kluky a holky ve věku 6 – 11 let. Každoročně se hraje na více než 3000 základních školách České republiky. Pořadatelem turnaje je Asociace školních sportovních klubů ČR ve spolupráci s Fotbalovou asociací ČR, Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy ČR a hlavním městem Praha. Generálním partnerem je McDonald’s ČR.

V Písku se představili šampioni okresních kol v kategorii A (1. - 3. třídy ZŠ), kategorie B (4. - 5. třídy ZŠ) a Malotřídních základních škol.

Celodenního klání se v kategorii B zúčastnilo také družstvo ZŠ T. G. Masaryka, Písek, a to pod vedením trenéra Karla Syrovátky. Partnerská škola FC Písek má sportovní třídy s rozšířenou výukou tělesné výuky pro fotbal a v krajských kolech se stává pravidelným vítězem.

Krůček od postupu byla ZŠ Jana Husa Písek, další partnerská škola, která skončila na druhém místě. Michal Sleza se stal nejlepším střelcem kategorie A.

Z postupu na republikové finále se v kategorii A radovaly ZŠ Čimelice, v kategorii B postoupila ZŠ T.G. Masaryka Písek a v nově vytvořené kategorii M (malotřídky) zvítězila ZŠ Bolešiny.

Ceny nejlepším týmům i jednotlivcům předávali fotbalisté prvoligového Dynama Č. Budějovice Martin Sladký a Patrik Hellebrand.

Velké národní finále McDonald’s cupu se hraje 29. – 30. května v Uherském Hradišti v rámci Svátku fotbalu.

Na Městském stadionu Miroslava Valenty, na němž hraje 1. FC Slovácko, se v kategoriích A (16 týmů), B (16) a Malotřídek (8) střetnou nejlepší celky o titul šampiona McDonald's Cupu pro ročník 2023.

ZŠ Jana Husa Písek a kanonýr Martin Sleza s diplomem.