Písek v neděli pojede na Admiru

Písečtí fotbalisté pojedou k předposlednímu venkovnímu utkání v téhle sezoně do Prahy, kde se ve 28. kole ČFL – skupiny A střetnou s tamní Admirou. Utkání začíná v neděli dopoledne od 10:15.

Poslední kolo píseckým hráčům vůbec nevyšlo, doma podlehli poslednímu Sokolovu. „Úplně všechno bylo špatně, hrubě se nám to nevyvedlo. Bohužel jsme nenašli recept na dobře organizovanou obranu soupeře a ten nám jednoho góla dal. My jsme byli neproduktivní a nepřesní,“ má jasno Nousek o tom, proč jeho tým neuspěl.

V utkání svému týmu chyběl i vykartovaný Marek Kalousek, jehož absence byla znát. A to třeba i proto, že písečtí nebyli dost efektivní v koncovce. „Z tohohle pohledu nám chyběl samozřejmě, Kali má dobrou kopací techniku, takže jsme si třeba ani tolik nedokázali pomoct standardní situací,“ říká trenér Písku.

A co tedy bude třeba k tomu, aby Písek na Admiře v neděli uspěl? „V té konečné fázi to řešení máme zbrklé. Musíme zapracovat na tom, abychom se tam chovali trochu lépe. Musíme zachovat klid a zakončovat lépe. Máme dobré věci, kdy se do toho vápna dostaneme, ale pak to vyřešíme špatně,“ líčí Nousek.

Pražský celek se nachází na pátém místě tabulky se čtyřiceti devíti body, Písek má bodů třicet dva a je jedenáctý. Podzimní utkání mezi těmito celky skončilo lépe pro Pražany, kteří 2:0 v Písku zvítězili.

Napsal Václav Kucul, Foto: Jan Škrle