Dorost nestačil na béčko Sparty. Ve středu hostí Kladno

Sérii zápasů s celky z čela tabulky už mají písečtí dorostenci týmu U19 za sebou. Naposledy podlehli třetímu béčku Sparty Praha 1:4, když hosté si zajistili body už náskokem z prvního poločasu. Devatenáctku čekají poslední tři zápasy sezony.

„Utkání se Spartou z pohledu výsledku samozřejmě nemohu hodnotit kladně,“ zahájil hodnocení kouč U19 Petr Bílý. „Z herního pohledu vidím pozitivní věci. Ve dvou třetinách hřiště jsme schopní hrát skoro s každým týmem v této soutěži. Největší problém nám dělá ta nejdůležitější třetina před soupeřovou brankou.“

Středeční domácí utkání s podobně ohroženým Kladnem bude poslední možností, jak se dostat ze sestupového pásma. Pokud nezvítězí, jeho situace už bude velmi složitá. „My už nemáme, kam couvat. Potřebujeme zvládnout poslední tři zápasy. Takže ano, zápas s Kladnem bude pro nás velmi důležitý, stejně jako ty zbylé,“ uvědomuje si Bílý, že jiná cesta k udržení nevede.

Po Kladnu zajíždí dorost k poslednímu Vyšehradu a derniéru sehraje doma s Petřínem Plzeň.

FC Písek U19 – AC Sparta Praha B 1:4 (0:3)
Góly FCP:
85. Žilák.

Sestava: Kubec – Čibera (65. Žilák), Carda, Kašpar, Malát (46. Tlapa) – Maroušek (82. Václavík), Kapinus, Baďura, Mařík, Souhrada (82. Kubeš) – Kohout.

Tabulka ČLD U19