Lerch novým brankářem Písku

Písek posílil devatenáctiletý brankář Tomáš Lerch, který přichází k Otavě na přestup z českobudějovické juniorky Dynama. kde v minulém ročníku třetí ligy odchytal deset zápasů.

Nadějný gólman se píseckým příznivcům poprvé předvedl v sobotním domácím střetnutí s juniorkou Ústí nad Labem. O přestávce střídal dalšího adepta Jakuba Tůmu (21), jemuž ve Spartě Praha, kde byl členem druholigového kádru, skončila smlouva a hledal si nové angažmá. Nakonec zamířil do Sparty Kolín.

„Oba gólmani jsou kvalitní, ale chytat může jen jeden. Bylo by nesmyslné přivést oba, aby jeden či druhý vysedával na lavičce,“ nastínil kouč Milan Nousek. „Oba mají svou kvalitu a přednosti. Nakonec jsme se rozhodli pro Tomáše Lercha,“ dodal trenér k nástupci Jana Satrapy, který ukončil píseckou misi a bude hájit branku exdivizního Sokola Libiš ve středočeském přeboru.

Po Arzbergerovi z Přeštic je Lerch druhou letní posilou. Talentovaný gólman začínal s fotbalem jako devítiletý v Roudném, ale po roce a půl se přesunul do Akademie Dynama ČB. Post brankáře si vybral i jeho bratranec Jiří Lerch mladší (18), který se čerstvě posunul do roudenského týmu mužů.

Tomáš Lerch pochází z fotbalové rodiny. První ligu si pod Černou věží vyzkoušel jak jeho otec Zbyněk (54) coby útočník, tak známý strýc Jiří (51), který se prosadil ve Slavii Praha, byl u památné sezony 1995/96 a třikrát nastoupil za reprezentaci. V současnosti je asistentem trenéra u prvoligového A-týmu Dynama.