Arzberger dal na závěr přípravy hattrick

Nový písecký útočník Tomáš Arzberger se v sobotní generálce na půdě Slavoje Č. Krumlov zaskvěl třemi góly po sobě. Pro oba celky to bylo završení letního přípravného období. Písek splnil roli favorita do puntíku, divizní Č. Krumlov zdolal čtyřbrankovým rozdílem.

V dobré formě odehrál poslední duel léta forvard Arzberger. Pod zasloužené vítězství se podepsal hattrickem. „Za mě to byla super generála, líp vyjít nemohla,“ uculovala se posila z Přeštic. „Chvilku to trvalo, ale pak už to tam začalo padat,“ zmínil, že obranný val slavojáků prolomili až po půl hodině.

Nejprve se štěstím proměnil penaltu za faul na Voráčka. Brankář domácích Beránek si na míč sáhl, ale letěl příliš vysoko, aby mu zabránil v cestě do sítě. Druhá trefa byla lahůdkou. „Střela mi sedla, gólman neměl šanci,“ pokyvoval nad výstavní ranou do šibenice. Hattrick zkompletoval pět minut po přestávce. „Ještě jsem stačil hned na začátku druhé půle přehodit branku, za chvilku jsem si to vynahradil přesnou střelou k tyči,“ popsal útočník, který prošel mládežnickou líhní Viktorie Plzeň.

Pochází ze Spáleného Poříčí a dojíždění do Písku mu nedělá žádné potíže. „Z Nových Mitrovic, kde bydlím, to mám nějakých 50 kilometrů, třičtvrtě hodiny. Žádný problém,“ odvětil k cestování do nového působiště, kde ho čekají povinnosti každého nováčka. „Zápisné asi bude drahé, první gól, páska, hattrick, kluci mi to spočítají,“ smál se nad příspěvkem do týmové kasy.

Po prvním měsíci u Otavy je nadšený. „Jsem tady extrémně spokojený. Byl jsem fotbalově zlomený tím, že jsem nehrál, a jednáním v předchozím klubu. Tady mi přijde jednání na profesionální úrovni, kluci v kabině jsou super, vzali mě,“ chválil si atmosféru v píseckém týmu v průběhu léta.

Do Písku přichází akvizice z Plzeňska s pověstí střelce. V přípravě se trefil pětkrát. „Doufám, že se mi podaří naplnit očekávání a nastřílím 15 gólů, které si přál trenér. Do Štěchovic pojedeme vyhrát, doufám, že všechno půjde, jak má. A třeba se trefím už tam,“ vzhlížel Arzberger do nedělní mistrovské premiéry na hřišti Povltavské FA.

O motivaci bude mít postaráno v prvním domácím střetnutí. Žlutomodří na úvod hostí Robstav Přeštice. Arzbergerův bývalý tým. „Budu se chtít prosadit a potvrdit, že umím dávat góly,“ uvedla rezolutně 24letá první letní posila Písku.

Autor hattricku (vlevo) s navrátilcem Jakubem Kašpírkem z dorostu Slavie Praha.

Napsal Michal Průcha, foto Jan Škrle