Budeme se chtít prát o přední příčky, přeje si trenér dorostu Bílý

Po sestupu z ČLD do divize se kádr píseckého dorostu U19 v letní přípravě výrazně omladil. Kouči Bílému skončilo čtrnáct hráčů, tři si vybojovali místo v třetiligovém kádru A-týmu (Kašpar již na jaře, Tlapa s Hrdličkou teď v létě), ostatní přejdou do mužů v dalších klubech na krajské úrovni. Jaké má devatenáctka plány a další změny nám prozradil trenér Petr Bílý.

Dorost sestoupil z druhé nejvyšší soutěže. Už to zklamání přebolelo?

Samozřejmě sestup není pro nikoho nic příjemného, ale musíme si uvědomit, že po reorganizaci dorosteneckých soutěží měla tato soutěž velkou kvalitu. Ukázalo nám to, že pokud se chceme vrátit a dlouhodobě hrát tuto soutěž musíme se daleko zlepšit v práci ve všech kategoriích.

Co podle vás bylo hlavním faktorem pádu o patro níž?

Těch faktorů bylo více, ať šíře kádru na divizi a druhou ligu dorostu nebo řešení situací v poslední třetině hřiště, reakční rychlost nebo dynamičnost.

Už během jarní části jste zabudovával do týmu řadu mladších dorostenců, aby se otrkali.

Na jaře jsme kádr omladili, ale bylo to hlavně kvůli tomu, že mladší hráči nás přesvědčili o své kvalitě a v průběhu soutěže to i prokázali.

Obměnil se kádr oproti minulé sezoně?

Samozřejmě, že obměna kádru nastala. Odešli hráči ročníku 2004, kterých bylo dohromady čtrnáct, což vidím jako velké pozitivum. Přišli hráči ročníku 2006 a někteří talentovaní hráči ročníku 2007.

Byl jste spokojený s průběhem letní přípravy?

Spokojen jsem tak napůl. Vše, co bylo naplánováno, jsme zvládli. Bohužel nám do toho zasáhly dovolené a brigády a tím pádem ne všichni hráči odtrénovali to, co měli.

Co vám ukázala přípravná utkání?

Jsem rád, že mám porovnání s minulými ročníky a nemyslím si, že budoucí U19 by měla mít menší kvalitu než ty předešlé.

O talentovaného útočníka Kohouta se zajímala Ml. Boleslav. Jak námluvy nakonec dopadly?

Dan Kohout byl na týdenní stáži v Ml. Boleslavi a byla to pro něho určitě velká zkušenost. Dan se rozhodl pokračovat v našem klubu.

Máte od vedení klubu za úkol okamžitě postoupit zpátky?

Jdeme do nového ročníku s pokorou, ale budeme se chtít prát o přední příčky v tabulce. Nesmíme ale zapomenout, že největším úkolem je pro nás výchova hráčů do A týmu a pro náš region, za což jsme určitě zodpovědní.