Petr Janda předává zkušenosti u mládeže v Čáslavi

Fotbalista s bohatými zkušenostmi z profesionálního fotbalu, majitel dvou titulů se Slavií Praha, účastník Ligy mistrů, který v roce 2011 odehrál dva zápasy za národní tým, se po skončení uplynulé sezony přesunul z rodinných důvodů z FC Písek do rodné Čáslavi. V místním FK se stal novým šéftrenérem mládeže.

S trénováním písecké mládeže začal v červenci 2019, kdy se ujal žákovského týmu U12. „Vlastně to bylo v kombinaci obou pánů Gornických. Otec Leoše má blízký vztah k Čížové, a když jsem mu řekl, že se budu o prázdninách stěhovat z Prahy do Skal u Protivína, nabídl mi, jestli bych tu nechtěl trénovat. Měl jsem zájem a hlavně čas. Sešli jsme se a domluvili, abych to mohl skloubit s fotbalem v Čížové,“ vzpomínal tehdy novopečený kouč, který naposledy vedl píecké družstvo žáků U15.

V Písku působil jako šéftrenér akademie FC Písek, která funguje od roku 2021. „Líbila se mi především provázanost mezi školou a fotbalovým klubem. To v Čáslavi není v takové míře a já bych to rád změnil. Přál bych si, aby hráči měli v rámci tělesné výchovy ve škole i dopolední trénink se zaměřením na zlepšení individuálních herních činností,“ řekl Janda na začátku v rozhovoru pro Kutnohorský deník.

K návratu do Čáslavi vedli Petra Jandu rodinné důvody. Domů se vrací po téměř dvaceti letech. „Můj syn měl vážný úraz míchy, tak v Čáslavi rekonstruujeme dům na bezbariérový. Až bude hotový, tak se sem s rodinou nastěhujeme. Je to pro nás takový nový začátek a věřím, že nám přinese i šťastnější zítřky,“ přál si Janda, který poctivě dojížděl z Čáslavi do Písku celé jaro.

V FK Čáslav, jehož A-tým startuje v divizi, má jasné plány. „Hlavním cílem je vychovávat v klubu takové hráče, kteří budou při přechodu z dorostu do mužů schopni obstát v dospělém fotbale. Chceme, aby v áčku hráli kluci, kteří prošli mládežnickými kategoriemi a mají ke klubu vztah,“ uvedl Janda, jenž zároveň bude zastávat post hlavního trenéra kategorie U17.

FC Písek mu i touto cestou děkuje za odvedené služby a do nové trenérské štace přeje úspěchů.