Preview: Písek se v neděli utká s B - týmem Bohemians

V rámci 7. kola ČFL – skupiny A pojedou fotbalisté Písku k dalšímu utkání opět do hlavního města, kde se střetnou s tamní rezervou Bohemians. Po rezervě Dukly, Motorletu a nyní béčku Bohemians půjde o třetí zápas v řadě proti Pražanům. Výkop utkání je naplánován na 10:15 v neděli dopoledne.

V posledním utkání s Motorletem písecký celek udržel podruhé za sebou v domácím zápase čisté konto. Před utkáním brankář Písku Tomáš Lerch říkal, co bude klíčem k čistému kontu a jeho slova byla pravdivá. Jeho tým zvítězil 2:0. „Vše, o čem jsme mluvili, se v zápase objevilo a jsme moc rádi, že jsme před dvěma venkovními zápasy získali důležité tři body. A také, že jsme doma i nadále stoprocentní,“ vrací se k utkání s Motorletem písecký brankář.

Spokojený byl samozřejmě i domácí trenér Milan Nousek. Teď to máme oproti loňsku otočené. Doma jsme stoprocentní, venku zatím bez bodu. Dnešní výhra je cennější i tím, že máme před sebou dvě venkovní utkání po sobě," hodnotil písecký kouč.

A podobným herním stylem se budou chtít svěřenci trenéra Nouska prezentovat i v nedělním utkání s B – týmem Bohemians. „Určitě se budeme chtít prezentovat stejným výkonem, a pokud se nám to povede, tak si určitě nějaký ten bod odvezeme,“ je si vědom gólman Lerch.

Na otázku, zda by se spokojil i s jedním bodem měl jasnou odpověď. „Hrát na remízu je zrádné. Budeme hrát tak, jako každé utkání, a to je na vítězství.“

Rezerva Klokanů nevyhrála už čtyři soutěžní zápasy v řadě, naposledy padla s českobudějovickým B - týmem 3:2.

Poslední vzájemné utkání mezi Pískem a Bohemkou na konci března skončilo lépe pro vršovický celek, který vyhrál na jihu Čech 5:2.

Napsal Václav Kucul, Foto: Jan Škrle