Písek proti Admiře bude chtít navázat na přívětivou domácí bilanci

Fotbalisté Písku se po více než třech týdnech představí opět na domácím pažitu. V rámci 13. kola ČFL – skupiny A v sobotu 28.10. od 10:15 přivítají v předposledním podzimním zápase pražskou Admiru.

Písečtí z pěti domácích zápasů v probíhající sezoně čtyři vyhráli a naposledy remizovali s rezervou Slavie. Navázat na přívětivou bilanci budou chtít fotbalisté z Písku i v sobotu. „Chceme využít domácího prostředí, před týdnem jsme venku opět nebodovali a budeme o víkendu spoléhat na domácí půdu. Chceme tři body,“ má jasno písecký trenér Nousek.

Ačkoliv jsou Jihočeši na deváté příčce, bodově daleko od té poslední nejsou. Tabulka je velmi vyrovnaná a šestnáctý vltavín ztrácí na Písek pouhé tři body. „Situace je obdobná jako na jaře. Rozdíl mezi těmi týmy úplně dolu a někde veprostřed byl minimální, i z toho důvodu chceme se vší vážností doma uspět,“ říká kouč Písku.

Admira poslední tři duely nevyhrála, připsala si v nich dvě remízy, jednu prohru a v tabulce se Pražané nachází na šestém místě se sedmnácti body.

Poslední vzájemné utkání mezi těmito celky hrané na konci května skončilo lépe pro Písek, ten v hlavním městě vyhrál 3:0.

Napsal Václav Kucul, Foto: Jan Škrle

27. 10. 2023
Redakce Redakce